Càstig sever a Tórshavn per cloure una eliminatòria que es veia factible

• El Lusitans marxa al descans amb un 2-0, amb un menys recupera la fe gràcies a Luis però acaba golejat
TÓRSHAVN

El primer gol de l'EB/Streymur marcat per Arnbjorn Hansen (no surt en la imatge), ahir al Tórsvollur Stadium Foto: sportal.fo

El somni del Lusitans es va acabar d'esfumar ahir amb una derrota per 5-1 al camp de l'EB/Streymur d'Illes Feroe, en el partit de tornada de la primera ronda prèvia de la Champions League. El desgraciat 2-2 aconseguit al Comunal fa una setmana, per tant, no s'ha pogut arreglar malgrat que el campió andorrà ha demostrat al llarg dels 180 minuts que és un equip de més qualitat tant tàctica com tècnica.

Però en el futbol això no és tot. El campió d'Illes Feroe és un equip en el qual predomina la fortalesa física, compta amb jugadors d'experiència i a més està en plena forma ja que la lliga d'aquest país va començar el mes passat.

A. HANSEN DE NOU UN MALSON / L'EB/Streymur té una clara referència ofensiva, Arnbjorn Hansen, que al Comunal havia estat suplent perquè arrossegava molèsties físiques però que quan el seu equip perdia 2-0 i estava amb un home menys, va sortir a la gespa i va revolucionar el partit de tal manera que va marcar un gol i va regalar l'altre per acabar empatant quan la golejada del Lusitans ja es mastegava. Ahir va ser titular i va trigar tan sols 3 minuts en deixar la seva empremta, marcant a la sortida d'un córner tret per Samuelsen. De nou el campió d'Illes Feroe treia or del seu potencial a pilota aturada.

El Lusitans va trigar en assentar-se al terreny de joc i tot i que amb més dificultats de les previstes, va tornar a ser amo del mig del camp tot i que tan sols va tenir una ocasió amb cara i ulls en tota la primera part, en botes de Bruninho, que va salvar el meta local Tórgard.

L'equip local continuava a la seva, refusant tot el que s'apropava a la seva àrea i buscant el contraatac. Sobretot feia mal mitjançant les faltes i els córners i així va arribar el segon gol, al minut 38: falta de Juli Sánchez a Samuelsen que acaba amb Hanssen rematant a gol.

El Lusitans va començar la segona part amb més ambició; va provar fortuna amb xuts de Bruninho i Riera en els primers minuts però les esperances de remuntada van acabar esvaint-se quan el propi Riera va ser expulsat al minut 55 per una entrada violenta a Arnbjorn Hansen.

EL 2-1, AMB RIERA EXPULSAT / El Lusitans estava amb un home menys i l'ídol local va estar a punt de fer el tercer després d'una falta, però va rematar fora amb tot a favor i poc després Luis va fer ressuscitar les esperances de remuntada, en marcar el 2-1 de lliure directe.

Quedaven 25 minuts, el Lusitans s'anava creixent i el tècnic de l'Streymur, Rúni Nolsoe, va haver de realitzar dos canvis defensius per evitar patiments... Fins que Zachariasen, en una jugada individual només sortir al terreny de joc, va marcar el 3-1 mitjançant una individualitat.

Aquest gol va acabar sent la sentència, tot i que el Lusitans en cap moment es va rendir i va continuar anant a l'atac amb un menys i assumint el màxim de riscos en defensa. Per això l'EB/Streymur va poder ampliar l'avantatge fins el 5-1 quan el temps ja expirava, amb gols de Hanssen i Niclasen. El propi Hanssen fins i tot va fallar un penal que tampoc no va afectar. El Lusitans havia arribat a tenir la classificació al sarró en l'anada amb 2-0, un penal a favor i un home més al terreny de joc. Bruninho va xutar la pena màxima fora i des de llavors tot ha sortit malament. Van empatar i ahir, a remolc, golejada enganyosa.