PUBLICITAT

El Govern vol substituir els senyals de les rutes cicloturistes

  • Aquest any s'han de col·locar vuit indicadors nous i es restabliran d'altres caiguts a terra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un senyal per cicloturistes que s'ha de tornar a fixar, al Port del Cabús Foto: EL PERIÒDIC

El cicloturisme s'està convertint en un tret característic en clar auge a les nostres fronteres per als visitants estrangers. En aquest sentit, el Govern va emetre ahir un comunicat de premsa per anunciar que està treballant en la substitució de diferents senyals de les rutes cicloturistes del Principat, com a conseqüència de la supervisió permanent de l'Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres del Ministeri d'Economia i Territori, coincidint amb el manteniment general de tota la xarxa viària.

Aquest any s'hauran de col·locar fins a vuit senyals noves, a més de tornar a fixar-ne –o substituir– d'altres que han caigut a terra. Els nous indicadors han d'arribar la setmana vinent i en aquell moment es procedirà a realitzar aquesta tasca, que es preveu que finalitzi abans del 20 de juliol.

Les rutes cicloturistes sumen més de 200 quilòmetres de recorregut per tot el país amb unes 250 senyalitzacions repartides. A l'estiu del 2012 ja es van haver de substituir 20 i aquest any hi ha hagut un retard per l'elevada quantitat de neu que hi havia en zones altes com ara Arcalís o el Port del Cabús, trams tancats a la circulació durant l'hivern.

Segons resa el comunicat, des del Ministeri de Turisme i Mediambient i en participar des d'Andorra Turisme, es continua treballant per potenciar el ciclisme en general, ja sigui en ruta o per muntanya.

ESDEVENIMENTS QUE POSICIONEN / La celebració d'esdeveniments esportius de primer nivell com al Volta als Ports, la Triatló d'Andorra, la Copa del Món de BTT a Vallnord, l'arribada de la Vuelta Ciclista a Espanya i l'Étape Barcelona-Andorra del Tour de França ajuden també a posicionar Andorra com un destí turístic per als amans de les bicicletes. També és rellevant el treball que fan la Federació Andorrana de Ciclisme i els clubs, per fer conèixer aquest esport i per augmentar el nombre de practicants amateurs, ja siguin residents o estrangers. D'aquí que es doni encara més importància al fet de tenir cuidades totes les rutes que s'ofereixen a Andorra. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT