PUBLICITAT

Els amputats també poden

  • El jove Zacarías Oualid manega un projecte per crear una competició
IVÁN MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Sergi Roberto, Oualid i Bartra, ahir al Nike Camp 2013, a Aixovall Foto: ÀLEX LARA

Zacarías Oualid és un dels monitors del Nike Camp Andbank de futbol amb una particularitat: amb set anys van haver d'amputar-li la cama esquerra en detectar-li el sarcoma Ewing, un tumor maligne que s'instal·la a l'os o als teixits tous.

Fa més d'una dècada que va amb crosses però com a malalt de futbol que és, això no li ha impedit practicar l'esport que més s'estima. No deixa de sorprendre la seva habilitat amb la pilota, que ell va conèixer de forma casual jugant amb els amics, i tot això barrejat amb un somni que té i vol complir, l'han dut al punt de ser ahir l'atracció del Nike Camp, tot i que també hi havien Sergi Roberto i Bartra.

El somni d'Oualid, nascut a la Garrotxa és complir un projecte que es basa en crear un equip d'amputats i arribar a competir. «A Espanya no n'hi ha cap però jo vull més enllà. Vull jugar partits internacionals».

Les seves paraules van despertar l'admiració dels dos joves valors del Barça. Bartra va ser clar: «Això em provoca admiració. Aquest sentiment cap al futbol fa que tots els somnis es puguin aconseguir». Sergi Roberto li va estendre la mà: «Se't veu feliç jugant al futbol; aquí tens el nostre recolzament pel que faci falta».

En tot el món, segons explica Oualid, hi ha 42 països –Gran Bretalla, Argentina, Brasil, Itàlia, França i fins i tot algun de l'Àfrica– en els quals els mutilats ja han donat un pas endavant per gaudir del futbol. «A Espanya, però, la gent no es veu capaç. Tracto d'informar amb cartells als hospitals i en diversos llocs...», explica.

Empreses de prestigi com TV3, Nike i MIC Football estan picant a les portes de diverses fundacions i clubs com el Barça per ajudar--lo a complir el primer pas del desig, de trobar jugadors suficients per formar l'equip. Després caldrà trobar algú que cedeixi un terreny per entrenar i qui sap si, algun dia, jugar el somiat partit internacional.

La fe mou muntanyes i que tots els Oualids del món, malgrat tenir una cama amputada, poden somiar amb jugar al futbol. Ell ho fa. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT