PUBLICITAT

Cirque du Soleil, revulsiu per incrementar la xifra de turistes

  • L'ocupació hotelera podria arribar al 80% el mes d'agost
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una persona amb un mapa a la mà, en el camí dels Matxos d'Engolasters d'Escaldes Foto: ÀLEX LARA

Sens dubte que el sector turístic del país afronta un estiu diferent confiat que l'espectacle del Cirque du Soleil aconsegueixi poder incrementar el nombre de turistes que visitin el Principat. L'escenari no pot ser més esperançador al menys si es tenen en compte les xifres sobre les entrades ja venudes. Així, els hotelers que van comprar 3.100 entrades per vendre en paquets i les 1.000 de venda anticipada, sumen un 90% que s'han confirmat i s'han venut.

El muntatge de la companyia canadenca ha estat el revulsiu per a moltes persones alhora d'optar per visitar el Principat. I, per nacionalitats, els russos poden situar-se entre els turistes majoritaris al país durant aquestes dates. Molts d'ells aprofitaran les seves estades a la platja per «escapar-se» al Principat i, d'aquesta forma, poder gaudir d'un espectacle de gran nivell internacional.

Les previsions de la Unió Hotelera(UHA) auguren poder tancar el mes de juliol als voltants del 75% d'ocupació, tot i que amb les darreres xifres a la mà, justament de la setmana passada, s'estaria parlant fins al moment d'un 35% de reserves confirmades sobre el total de disponibilitat. Però són precisament els dies de representació de'Scalada els que tenen un nivell d'ocupació bastant més alt que la resta de jornades.

Les xifres confirmen, ara per ara, un augment del 3,5% de reserves en relació al mateix període de l'any passat. Julián confia com és habitual per aquestes dates que les reserves de darrera hora permetin parlar de nivells d'ocupació força elevats.

En la majoria dels casos, i seguint la tendència iniciada l'any 2010, les pernoctacions se situen entorn als 3 o 4 dies, davant els 7 o 8 dies que serien els ideals per a la major part dels hotelers per assegurar-se un més alt grau d'ocupació en els seus establiments.

PER PARRÒQUIES / Les parròquies que continuen liderant el rànquing de reserves hoteleres són Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, tot i que s'observa «un increment important» pel que fa a les de La Massana, Ordino i Canillo,segons va explicar el director de l'UHA, Òscar Julián.

AGOST/ El sector hoteler és optimista i espera poder remuntar al juliol i l'agost les baixes xifres d'ocupació registrades al juny si es comparen amb les de fa quatre o cinc anys, tot i que el mes passat van ser un 4% superiors a les de l'any passat, concentrant-se les estades principalment en els caps de setmana.

A l'agost el sector creu que es superaran les xifres del juliol i que el percentatge podria oscil·lar al voltant del 85%. Per a Julián, la climatologia també «ens hauria d'ajudar» i seria necessari que «fes molta calor a les zones de platja ja que d'aquesta manera, molts turistes podrien canviar de destinació i optar per Andorra».

Pel que fa als preus durant aquest mes de juliol, s'han incrementat entre un 1,5 i un 1,75% en relació al mateix període de l'estiu de l'any passat, la qual cosa representa una mitjana d'augment d'uns tres euros



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT