Es pot guanyar

• Amb l'amarg 2-2 de l'anada, el Lusitans viatja a Illes Feroe amb el mateix bloc i convençut de ser millor
ESCALDES-ENGORDANY

Els jugadors del Lusitans celebren el primer gol, obra de Cristian Martínez de penal, en l'anada de la ronda prèvia de la Champions contra l'EB/Streymur, el dimarts passat al Comunal Foto: TONY LARA

Hi ha una sensació unànime al vestidor del FC Lusitans: es pot guanyar. Habitualment, en competició europea, els equips andorrans sempre somien amb donar la sorpresa però aquesta vegada es diferent. Arriba el partit de tornada de la primera ronda prèvia de la Champions per al campió andorrà al camp de l'EB/Streymur (20.00 hores d'Andorra), amb un amarg 2-2 arrossegat de l'anada al Comunal, però amb la conclusió de que aquesta vegada no s'enveja res del rival.

En condicions normals s'ha de marcar un gol més que el campió d'Illes Feroe. No hi ha més. L'empat no val si no és a partir del 3-3, cosa improbable, però la fe del vestidor que comanda Carlos Sánchez està intacta: «Al principi el resultat al Comunal va fer mal. El penal fallat que hauria suposat el 3-0 va fer massa mal i quan va acabar el partit vaig veure tots els jugadors amb el cap cot al vestidor. Jo els vaig dir que havíen d'estar amb el cap ben alt perquè sí, vam deixar escapar una oportunitat d'or de sentenciar l'eliminatòria, però en línies generals vam fer un bon partit, sobretot a la primera part, i el que hem de fer és aprendre de les errades comeses perquè no ens torni a passar en al tornada», va analitzar l'entrenador.

SOBRETOT, FEINA PSICOLÒGICA / El cos tècnic ha estat tota la setmana treballant l'aspecte psicològic. Un parell de xerrades motivadores i sobretot molta unió. «Estem molt units i tots creiem en la remuntada», va explicar el tècnic. I aquesta nit [la d'ahir] veurem una pel·lícula motivadora, Coach Carter, perquè hem d'estar mentalitzats des del primer minut i jugar sense dubtes».

També s'han analitzat, al llarg d'aquests set dies, les errades i virtuts durant els primers 90 minuts. I les conclusions són més que òptimes: en la primera part el domini va ser absolut, defensant en camp contrari, tancant l'Streymur en la seva àrea i generant ocasions constantment. Aquesta és la línia a mantenir i no la de la segona part, en la qual s'acusa més a la inexperiència o la confiança del marcador per trobar una raó al que va passar. «En cap moment hem vist que el rival hagi estat millor que nosaltres», va sentenciar el tècnic.

Les paraules de Sánchez referents a que el Lusitans va fer un bon partit en l'anada no es queden enlaire. El tècnic ho creu així, tant que s'ha dut el mateix grup de 18 jugadors –amb les baixes per lesió de Víctor Hugo i Gonçalves, i per sanció de Baixinho– i possiblement només canviï el porter en l'onze inicial: «Gairebé no faré variacions perquè estic content pel rendiment de l'equip en l'anada. De moment només tinc previst alinear Ferran Pol enlloc de Ricky...», va avançar

.

ESTRATÈGIA GAIREBÉ IDÈNTICA / Obviament l'esquema de joc tornarà a ser el 4-2-3-1 però aquesta vegada, amb la lliçó apresa dels primers 90 minuts al Comunal, la intenció del Lusitans en la tornada és «sortir amb més intensitat d'inici; així és com es destapen les carències de l'adversari», va opinar. «Tornarem a lluitar per tenir la pilota i el control del joc nosaltres», va raonar Sánchez i en la primera part tampoc no cal arriscar, tot i que necessitem un gol. Després, a la segona part, segons com vagi tot ja actuarem».

La tornada es jugarà finalment en l'Estadi Nacional d'Illes Feroe, el Tórsvøllur, amb capacitat per a 6.000 espectadors. És un camp que des de fa un any és de gespa artificial, cosa que agraeix el Lusitans: «Per nosaltres millor, estem més avituats», va apostillar Sánchez.

Del rival s'ha sabut que el número 22, Arnbjørn Hansen, que va sortir en la segona meitat i va ser el gran culpable dels dos gols visitants, estava tocat i possiblement avui, ja recuperat, sortirà d'inici juntament amb el porter titular, de baixa a Andorra perquè estava a punt de ser pare; per contra serà baixa el central titular Gert Hansen, que va veure dues grogues al Comunal. El seu tècnic havia dit que en la tornada «no serem tan defensius». Sánchez es va mostrar encantat: «Tant debó sigui així», va assenyalar. Passi el que passi, es preveu un partit obert