PUBLICITAT

Commemoració de la primera ascensió catalana a l'Everest

  • Andorra hi participa amb una ascensió, demà al Comapedrosa
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Per tal de commemorar els 25 anys de la primera ascensió catalana a l'Everest, el grup d'alpinistes protagonistes de la fita ha proposat per demà una escalada simultània a 25 cims insígnies, entre els quals figura el pic massanenc del Comapedrosa. El motiu del protagonisme andorrà en aquesta efemèride es deu en part al fet que entre els components del grup d'alpinistes que va coronar la muntanya més alta del món el 28 d'agost del 1985 hi figura Conrad Blanch, l'actual conseller delegat de Grandvalira. Llavors era el cap de l'expedició de l'Everest.

No obstant això, Blanch participarà demà en la coronació d'un altre cim de renom, el Pedraforca, ja que quan va capitanejar les expedicions vivia al poble osonenc de Taradell.

La proposta ha estat impulsada pels mateixos protagonistes, conjuntament amb la Federació Catalana d'Excursionistes de Catalunya i Televisió de Catalunya. L'activitat està oberta a tothom, tant si es disposa de llicència com si no se'n té. A més del Comapedrosa i del Pedraforca, altres cims inclosos són l'Aneto, el Taga o el Salòria, a l'Urgell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT