PUBLICITAT

Els visitants disminueixen el 7,2% el mes de juliol

  • En total, van entrar 808.705 persones, el 85,5% de les quals es van quedar un sol dia
  • Tot i la disminució, Estadística constata un canvi de tendència des de l'estiu passat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El mes de juliol van entrar al país 808.705 visitants, una xifra que representa una disminució del 7,2% respecte al juliol de l'any passat. El nombre de turistes, és a dir, de visitants que van pernoctar al Principat, va ser de 117.436 persones, fet que suposa un augment del 4,6%, mentre que el nombre d'excursionistes, o visitants d'un sol dia, es va situar en les 691.269 persones, és a dir, el 8,9% menys respecte al mateix mes de l'any passat. Així es desprèn de les dades que va fer públiques ahir el Departament d'Estadística.

Pel que fa a l'acumulat dels dar- rers 12 mesos, respecte al període anterior, el nombre de visitants disminueix el 3,1%. De fet, mentre que el nombre d'excursionistes va disminuir el 4,9%, el de turistes va augmentar el 4,8%. Aquesta tendència a l'alça del nombre de turistes que pernocten al país, en paral.lel a una disminució de les visites d'un sol dia, és la mateixa que s'ha anat registrant els últims mesos. Així i tot, en xifres absolutes, els excursionistes continuen representant el gruix més important de les visites: el 85,48% del total.

Si s'analitzen les dades per nacionalitats dels visitants, resulta que, de les 808.705 persones que van entrar el juliol, el 48,7% eren espanyols, el 47,4% eren francesos i el 3,9% restant correspon a persones d'altres orígens. En la variació mitjana anual, el descens és del 3,1% pel que fa als visitants espanyols, del 3% pel que fa als francesos i del 5,1% per a les altres nacionalitats.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT