La UCI aprova els circuits de DHI i XCO per a la Copa del Món

• En una edició de luxe amb els millors del planeta, els ?bikers' també avalen la cita de Vallnord
LA MASSANA

A l'esquerra, el guanyador en CHI Minnaar, ahir. A la dreta Fullana (322) en l'XCO que va guanyar dissabte Foto: VALLNORD

El darrer test abans de la Copa del Món ha servit per ratificar que tot està a punt per a la gran cita que es disputarà a Vallnord del 24 al 28 de juliol. La Copa Catalana Internacional disputada aquest cap de setmana ha servit perquè els delegats tècnics de la Unió Ciclista Internacional (UCI) aprovin amb nota els dos circuits i només han demanat algun petit canvi perquè la cita andorrana, tot i ser la de menys pressupost de totes les seus de Copa del Món, tingui un dels millors circuits.

Ahir va acabar, amb la prova de descens (DHI), una edició de luxe que ha atret els millors bikers del planeta, que no es van voler perdre la cita per poder conèixer i viure un primer entrenament abans de la Copa del Món. El més ràpid, de fet, va ser l'actual campió del món, el sud-africà Greg Minnaar, qui just a la seva arribada a la meta també va avalar la dificultat d'aquest circuit: «Requereix molta atenció ja que hi ha nombrosos revolts i és molt fàcil cometre una errada o caure; és tot un repte». En la mateixa línia es va expressar la primera fèmina, l'anglesa Manon Carpenter: «És espectacular. Requereix venir ben entrenat i amb una bona capacitat física».

Dissabte, en el cross country (XCO), van guanyar el càntabre Sergio Mantecón juntament amb la mediàtica Marga Fullanam, la qual amb 41 anys i nombrosos títols mundials, europeus i olímpics a les seves esquenes continua sent una referència: «És semblant al del 2008, a mi em sembla perfecte», va assenyalar.

David Baró, cònsol de la Massana, no va voler perdre's la cita i va mostrar-se satisfet per les lloances fetes pels corredors: «Els seus comentaris fan que estiguem satisfets per la inversió feta al Vallnord Bike Park la Massana. Estem convençuts, pel nivell dels bikers i dels circuits, que ens espera una de les millors Copes del Món que hem tingut a Vallnord».