PUBLICITAT

Més control policial per lluitar contra el 'botellón' i el vandalisme

  • La comissió vigilarà que no se serveixin begudes a menors
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Un concert durant una edició del Roser d'Ordino Foto: TONY LARA

El Comú d'Ordino, conjuntament amb la comissió de festes del Roser, ha engegat un pla d'acció per lluitar contra el botellón i evitar els aldarulls i els actes vandàlics que es van produir en el decurs de la festa de l'any passat. Una de les mesures és l'increment de la presència policial, amb tres patrulles fixes i la possibilitat de disposar-ne més de mòbils, a banda del control que faran els membres de la comissió amb l'ajuda del comú per evitar que se serveixin begudes a menors d'edat, que la festa no es dispersi fora del lloc establert, i per vetllar pel compliment dels horaris de finalització de la festa.

La consellera d'Educació, Cultura i Joventut, Gemma Riba, va destacar ahir que l'objectiu no és prohibir la festa, que se celebra aquest cap de setmana, sinó «que sigui agradable per a tothom», incloent els veïns, i «evitar els excessos».

De fet, el Roser d'Ordino serà la prova pilot per posar a la pràctica la limitació d'horaris a les festes majors per evitar problemes d'incivisme. Concretament, les festes seran considerades com a sala de festes el dissabte, i per tant podran acabar a les 6, però la resta dels dies hauran de finalitzar a les 5. Riba va assegurar que els nous horaris «no han estat una imposició», sinó que s'han pactat amb les comissions, ja que els organitzadors de les festes també volen acabar amb els problemes.

A banda de la limitació dels horaris, Ordino ha demanat més presència policial i més col·laboració d'aquest cos, i ha iniciat una campanya de sensibilització per evitar els excessos amb l'alcohol. Així, Riba va fer una crida per recordar als bars la prohibició de vendre alcohol a menors i a persones amb símptomes d'embriaguesa, la necessitat d'utilitzar gots de plàstic i de respectar els horaris de tancament. La consellera també va demanar als joves que facin un consum responsable d'alcohol i als pares dels menors que en siguin responsables.

Evitar els ‘after' / A més, també es vol intentar que la festa es concentri als emplaçaments destinats a tal efecte, que són la plaça i el carrer Major, i evitar focus de botellons en d'altres indrets de la població com va passar l'any passat. De fet, des del comú es va recordar que hi va haver importants grups de joves bevent en diferents punts, que fins i tot alguns focus es van convertir en festes after, i que hi va haver destrosses de mobiliari fins i tot en places d'urbanitzacions privades. En aquest sentit, es va alertar que hi ha càmeres de vigilància i que es mantindrà la il·luminació tota la nit de llocs com el Prat de Call o el rocòdrom com a mesura dissuasiva, va informar l'ANA. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT