PUBLICITAT

'Sí als nostres drets' recull 4.655 firmes a favor de l'avortament

  • La plataforma vol portar de nou el debat al Consell la propera legislatura
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mònica Codina, Bernat Escoda i Anna Dolsa durant una roda de premsa de la plataforma, l'abril passat Foto: ÀLEX LARA

La Plataforma ciutadana per a la despenalització de l'avortament va donar per finalitzada ahir la campanya de recollida de signatures iniciada el passat mes d'abril. Sota el lema Sí als nostres drets, la voluntat ha estat recollir la inquietud ciutadana sobre la necessitat de despenalitzar la interrupció voluntària de l'embaràs. En total, durant aquests mesos de campanya han recollit 4.655 signatures, una xifra que està per sobre de les expectatives previstes i que demostra que hi ha un tarannà clar a favor de despenalitzar l'avortament, segons va assegurar un dels impulsors i portaveus de la plataforma, Bernat Escoda.

Malgrat que la campanya està tancada i ja no hi ha punts oficials de recollida de firmes, es podrà seguir signant a favor de l'avortament a la pàgina del Facebook de la Plataforma (www.facebook.com/SiAlsNostresDrets). La intenció és seguir sumant signatures fins a principis de setembre, moment en què, un cop represa l'activitat política parlamentària, els tres impulsors d'aquesta iniciativa –Mònica Codina, Bernat Escoda i Anna Dolsa–, portaran el seu contingut a Sindicatura.

Segons va explicar Escoda, aquest gest ha de servir perquè la societat política «tingui consciència del sentiment de la població, que s'adonin del que la gent vol».

Amb tot, la Plataforma és conscient que malgrat l'elevat nombre de signatures no aconseguiran tornar a portar l'avortament en el sí del Consell General, per una banda perquè ja va ser tombada una vegada després que ho presentessin els socialdemòcrates, el passat març, amb 22 vots en contra i sis a favor. DA es va escudar en l'argument del «risc de canvi de règim» per justificar els seus vots.

I per altra banda, la Plataforma ha optat per no presentar les signatures sota el paraigües d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè «no tindria sentit perquè ja hi ha grups dins el Consell que ho porten», va exposar Escoda. A més a més, en aquesta recollida de firmes també s'accepten a persones sense dret a vot.

tasca per la propera legislatura / En qualsevol cas, la feina feta per Sí als nostres drets no es donarà per tancada aquest setembre. Tal i com va explicar Escoda, la intenció es reprendre el debat les properes eleccions. «Ens reunirem amb tots els grups polítics perquè ens informin si porten la despenalització de l'avortament al seu programa», va informar, «i també volem que els que no ho portin ho facin constar».

Pel que fa al perfil de les persones que han signat els darrers mesos, és molt variat. Hi ha nacionals i també residents, i fins i tot personalitats polítiques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT