PUBLICITAT

Superiors i poc coneguts

  • UE i Pidasa somien a obtenir un resultat que mantingui les opcions de classificació per a la tornada
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Dos dies després del Lusitans a la Champions, comença la participació dels dos clubs colomencs en la UEFA Europa League. La UE, a l’Estadi Comunal contra el Zrinjski de Móstar bosni (17.30 hores) i després d’aquest partit, el FC Santa Coloma juga en la freda Islàndia davant el Breidablik (23.30).
El campió de la Copa Constitució i el segon classificat de Primera s’enfronten amb equips de poc renom però que juguen en lligues professionals, per tant, sobre el paper es tracta de rivals molt superiors.
La història tampoc no és gaire favorable per als equips tricolors. Si en les Champions la primera ronda prèvia és més assequible des de fa dos anys, donat que juguen els campions dels quatre països amb pitjor rànquing UEFA.
El Sant Julià va aconseguir passar a la segona ronda fa dos anys, però en la segona competició europea de clubs, mai un representant de la nostra Lliga ha aconseguit superar la primera eliminatòria. Depenent de la bona o mala sort en el sorteig, sempre pot tocar un rival reconegut i amb història com el Twente o l’Osijek –rivals que justament van tocar l’any passat– o d’altres com el Zrinjski o el Breidablik d’aquest estiu. Però a fi de comptes, els equips andorrans gairebé sempre seran la ventafocs contra el rival que li toqui i per això, posats a escollir, aquests sempre parlen d’aquesta competició com un «premi» per la bona temporada feta i desitgen que toqui algú de renom.
Aquest any, per a la primera ronda de la Europa League, hi havien 76 equips en el bombo amb coneguts com el Malmoe suec, Skonto de Riga letó, el Zalgiris lituà o Rosenborg noruec. D’altres no tan llunyans al nivell de la Lliga Nacional com el Vikingur d’Illes Feroe o l’Hibernians maltés. Però un rival de mitja taula cap amunt, com és el cas d’aquest any, per poc conegut que sigui no ofereix bons auguris.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT