PUBLICITAT

CarlemanyCalidae presenta 18 al·legacions contra el tancament

  • La Batllia no accepta la pròrroga d'un mes sol·licitada pel Govern
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Ahir era el darrer dia d'exposició pública Carlemany per a vianants, i per tant, el darrer dia per a presentar les al·legacions; per aquest motiu, tal i com va informar en un comunicat l'associació CarlemanyCalidae, aquesta va presentar divuit al·legacions «en les que com afectats, es plantegen les inconveniències i perjudicis que generen les diferents accions empreses arran de la conversió per a vianants de l'avinguda Carlemany».

L'associació va presentar al·legacions com «la falta de competència del Comú d'Escaldes-Engordany per convertir per a vianants l'avinguda Carlemany i la falta de transparència i consens del Comú d'Escaldes-Engordany», ja que segons explicaven en el comunicat, en l'exposició pública no figurava cap acta de les reunions de barri o de la reunió de poble «ni s'inclou cap de les cartes enviades per la nostra associació».

Per altra banda, CarlemanyCalidae insisteix en el fet que l'exposició pública «no es recullen els estudis necessaris com el d'impacte econòmic, o el diagnòstic de la tipologia del comerç, ni tant sols es presenten enllestits els informes encomanats de conceptualització i d'accessos» i que «les decisions de mobilitat s'han pres en base a criteris polítics, afectant negativament als negocis i residents de Carlemany».

En les al·legacions també lamenten «la confrontació innecessària que ha generat en els ciutadans de la parròquia i que el Comú d'Escaldes-Engordany no hagi volgut consensuar un projecte en comú acord amb la nostra associació».

95% MENYS DE VISITANTS/ En el document fet públic ahir, l'associació adverteix de les conseqüències negatives que segons ells pot ocasionar el tancament de l'avinguda. Pel que fa al canvi del trajecte i de les parades del transport públic que passava per l'avinguda Carlemany, l'associació va dir que «ha afectat directament tant als usuaris del transport públic, com als comerços, restaurants i hotels de l'eix comercial de l'avinguda» i que «s'adverteix com es produeix una desconnexió de la part alta amb la zona més important de l'eix comercial».

Referint-se al nombre de visitants, l'associació «denúncia com el nombre de vianants quantificat en els estudis per a la conversió per vianants de l'avinguda Carlemany és un -95% menys que el que hi ha en aquests moments, segons les dades del Comú d'Escaldes-Engordany», una informació que, segons CarlemanyCalidae el comú «oculta i que fa injustificable aquesta conversió» i per tant adverteix que els indicadors que utilitza el Comú d'Escaldes-Engordany per avaluar la conversió per vianants «no són suficents per avaluar el impacte econòmic».

PROBLEMES PER LA NOVA CIRCULACIÓ/ L'associació denuncia en les seves al·legacions que l'eliminació de l'entrada de l'avinguda Carlemany pels vehicles que venen del carrer Valira «està afectant negativament a les empreses de l'eix comercial» i que el canvi de sentit de l'avinguda del Fener «ha comportat uns canvis en els accessos dels residents i places de pàrquing que afecta als veïns i usuaris d'aquests pàrquings». També s'adverteix «com la proposta d'Ordinació reguladora de l'accés de vehicles a la zona de vianants de l'avinguda Carlemany no permet l'accés als clients potencials dels allotjaments turístics de l'eix comercial».

NEGATIVA A LA PRÒRROGA/CarlemanyCalidae també va informar ahir que la Batllia ha acceptat la demanda presentada el 14 de juny de 2013, i que per tant «no ha tingut en consideració la pròrroga d'un mes que havia sol·licitat el Govern». L'associació es va alegrar de l'acceptació de la demanda ja que «les actuacions de les dues administracions local i general, al nostres entendre s'estan realitzant fora del marc legal, i estan repercutint negativament de manera directa a les empreses de tot l'eix comercial, a més de confondre als turistes, i alterar la vida quotidiana dels veïns».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT