PUBLICITAT

Orientació per Engolasters

  • Un circuit familiar i més visites nocturnes al Camí Hidroelèctric, novetats d'aquest estiu
EL PÈRIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels guies del bosc amb Sinfreu, en un dels punts del circuit d'orientació, ahir. Foto:

Arriba l'estiu i els Comuns s'animen a proposar propostes per a gaudir en família i a l'aire lliure. En el cas del Comú d'Escaldes, ahir va presentar la seva oferta d'activitats estivals, entre les quals destaca com a novetat un circuit d'orientació permanent que ofereix a la zona d'Engolasters.

En total hi ha tres recorreguts de diferents nivells al llarg dels quals cal anar seguint i marcant fites, tal i com va explicar ahir la consellera de Medi Ambient escaldenca, Magda Sinfreu. Tots ells, però, són de dificultat mitjana ja que s'adrecen al turisme familiar.

Però no és la única novetat d'aquest estiu 2013. Les visites nocturnes al Camí Hidroelèctric d'Engolasters organitzades per FEDA s'amplien i aquest any se'n programaran tres, segons va informar el director comercial de la parapública, Claudi Sala. Finalment, les activitats del Comú i les de la parapública es complementaran amb les de l'empresa Bosc Aventura, que seguirà oferint els seus circuits amb tirolines i lianes.

Unes 10.000 persones van utilitzar el Camí de les Fonts i els circuits d'Engolasters entre els mesos de juliol i agost de l'any passat. Partint d'aquesta xifra i amb la voluntat de treure més partit a la ruta, oferint una activitat més lúdica, el Comú d'Escaldes proposa aquest circuit d'orientació permanent, que tindrà tres recorreguts diferents de dificultat mitjana per gaudir en família.

Per fer-los, caldrà adquirir el mapa de la zona escollida a l'oficina de turisme d'Escaldes o a l'oficina situada al punt d'informació d'Engolasters. El preu és d'un euro el mapa d'un circuit i dos euros per als tres circuits. Durant el recorregut caldrà anar seguint i marcant les fites que es troben al camí. Com va indicar la consellera de Medi Ambient, es tracta d'una atracció per a «gent de totes les edats» i suposa una porta d'entrada a la Vall del Madriu, «un passeig molt agradable al mig del bosc», va afegir.

Una altra novetat és la incorporació d'una tercera visita nocturna a la presa d'Engolasters organitzada per FEDA. «Estem repetint perquè l'any passat va ser un èxit que no esperàvem», va reconèixer el director comercial, Claudi Sala. I és que tant en el recorregut diürn d'una hora com en les dues sortides nocturnes de l'any passat van reunir fins a 1.800 persones, incloent els caps de setmana d'abril a octubre.

Altres activitats que completen l'oferta estival d'Escaldes són el circuit de bicicletes, les visites a la vall amb guies de muntanya o les atraccions de Bosc Aventura.

Pel que fa a aquest darrer, es tracta d'un «parc acrobàtic al bosc», segons va afirmar a l'ANA el director gerent de l'empresa, Alexandre Sergeat. Ofereix diferents circuits en funció del nivell i edat, d'unes dues hores a través dels quals els infants van «passejant d'un arbre a l'altre amb lianes, tirolines, ponts de mico, etc».

A més, aprofiten les fites permanents instal·lades pel Comú i d'altres mòbils per oferir circuits d'orientació adaptats als visitants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT