PUBLICITAT

Desestimades dues mocions d'ICV sobre qüestions socials

  • El pla aprova l'ordenança fiscal d'ocupació de terrenys d'ús públic per a autocaravanes
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Una autocaravana circula per una carretera pirinenca Foto: àlex lara

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va descartar dilluns amb 7 vots a favor (PSC-Progrés i ICV-EUiA), 8 en contra (CiU i PP) i 1 abstenció (ERC) dues mocions socials defensades pel portaveu d'ICV, Antoni Viñals, segons informa RàdioSeu.

La primera proposta instava l'ajuntament a garantir que els nens «en situació de vulnerabilitat» tinguessin assegurats tres àpats al dia. La tinent d'alcalde de Serveis Socials, Anna Vives, tot i remarcar que l'objectiu de la moció era compartit, va recordar que la detecció de casos d'infants amb risc de malnutrició es fa actualment de forma efectiva a través d'una treballadora social. «A la Seu no cal buscar un protocol de treball, perquè ja hi és», va indicar. Vives també va assegurar que no hi hagut retallada de beques de menjador al municipi gràcies als ajuts anticrisi, que també funcionen fora de l'època escolar.

En relació amb la segona moció, que sol.licitava l'aprovació d'una llei per garantir un «mínim vital» per a les persones, l'equip de govern (CiU) va rebutjar-la en considerar que és una qüestió ja debatuda al Parlament. «No es pot demanar l'elaboració d'una llei quan ja s'ha desestimat a la cambra catalana», va asseverar Vives.

La sessió plenària sí va aprovar l'ordenança fiscal d'ocupació de terrenys d'ús públic per a aparcament d'autocaravanes. El pàrquing per aquest tipus de vehicles d'ús turístic quedarà instal·lat al terreny de terra que hi ha entre l'aparcament d'asfalt del Dr. Peiró i el poliesportiu municipal.

El ple va aprovar les taxes per fer ús d'aquest aparcament i dels serveis de llum i aigua que s'oferiran als autocaravanistes. L'aparcament d'una autocaravana tindrà un cost de tres euros al dia, amb un màxim d'estacionament de 72 hores (tres dies).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT