Un penal a favor fatídic

• Bruninho perdona el 3-0 en fallar una pena màxima i el campió d'Illes Feroe acaba empatant amb deu

Luis pentina amb el cap una pilota aèria marcat pel central Age Hansen, ahir en el partit d'anada a l'Estadi Comunal Foto: TONY LARA

El que podia haver estat una festa de les grosses es va convertir en una nit agra per al FC Lusitans. El campió andorrà va debutar ahir en la Champions League amb un desafortunat 2-2 contra l'EB/Streymur. L'eliminatòria queda oberta per a la tornada de la primera ronda prèvia a Tórshavn el dimarts de la setmana que ve, però la història podia haver estat ben diferent si no s'hagués creuat un penal fatídic per als interessos dels de Carlos Sánchez... Que va ser a favor. El pitxitxi de la passada Lliga Nacional va fallar des dels onze metres una pena màxima al minut 61 que hauria significat el 3-0 i l'accés a la segona ronda més que encarrilada. Els visitants, amb un home menys des de llavors, van acabar empatant.

L'EB/Streymur, amb una vestimenta idèntica a la de l'Inter de Miulà, res va tenir en comú amb l'equip italià alhora de fer jugar la pilota. Com havia alertat Carlos Sáncez era un equip amb centímetres, poderós en el joc aeri i de gran fortalesa física, però quant a qualitat tècnica i tàctica es va poder veure que està per sota del Lusitans. Sobretot a nivell defensiu va mostrar moltes deficiències, amb constants errades en les marques, tirant fores de joc sense coordinació...

Això, però, no ho sabia el conjunt andorrà. D'inici no sabia del nivell real de l'adversari i va ser caut, tocant la pilota en camp contrari però vigilant la rereguarda per evitar un possible contraatac que, qui sap, podria ser letal. El cert, però és que els visitants tenien els onze jugadors arreplegats i sense intencions de donar feina a Ricky.

Bruninho va trencar el gel al minut 8 amb un xut llunyà que va sortir fora; no va ser una gran ocasió, però sí va servir per veure la inoperància en atac de l'EB/Streymur i a partir de llavors, ja sense complexos, va arribar un allau d'ocasions.

Luis, que estava en punta, va engaltar un xut al primer pal al minut 12 que va refusar el porter Gango; al 13 de nou el 10 del Lusitans va aprofitar una centrada rasa de Riera des de la dreta per creuar desviat a la frontal de l'àrea petita; i al 15 va robar la cartera a un Age Hansen que intentava protegir la pilota a la línia de fons però sense angle va xutar al cos del porter, que el tenia a sobre.

EL DEBUT SOMIAT DE CRISTIAN / En ple assedi local va arribar una doble ocasió que va iniciar Riera des de la frontal i va finalitzar Cristian; totes dues les va salvar de nou el meta visitant, que ja no podria fer més en la següent acció per salvar el seu equip. Corria el minut 22 quan Riera va tirar una diagonal al segon pal a Bruninho i Age Hansen, que arribava tard, li va posar la cama. Penal i Cristian, que va enganyar des dels onze metres per fer pujar l'1-0.

Lluny de relaxar-se, els tricolors, ambiciosos, van seguir atacant amb el mateix ímpetu fins que al minut 28 va arribar el 2-0. Pinheiro rebia al cercle central, el lateral esquerre Nielsen va deixar la seva posició per anar a buscar-lo, Leo va rebre amb tot el carril dret per a ell i en un dos contra dos va tirar una centrada al segon pal perquè de nou Cristian marqués a plaer.

A partir de llavors sí que es va deixar anar l'accelerador fins en descans i en al segona part, tot i que l'EB/Streymur va començar a amenaçar Ricky a pilota aturada, era el Lusitans qui continuava tenint el control. Va quedar palès quan al minut 61, en una falta lateral al límit de l'àrea, Riera va passar en ras a Bruninho i el xut d'aquest últim va ser interceptat amb la mà per Age Hansen; segona groga i expulsió.

El campió d'Illes Feroe es quedava en inferioritat numèrica però Bruninho va xutar fora la pena màxima, al minut 66 va arribar el 2-1 amb una rematada de cap de'Arnbjorn Hansen a la sortida d'un córner i en la següent acció Levi Hanssen va empatar de penal comès per Òscar a l'autor del 2-1.

Tot i l'enorme cop baix el Lusitans va buscar en el tram final recuperar l'avantatge. La va tenir Riera al 80 però el seu xut ras des del punt de penal va sortir llepant el pal. S'ha escapat una ocasió d'or per anar a Illes Feroe amb el marcador a favor, però encara queden 90 minuts i la sensació unànime de què el Lusitans té més futbol que l'EB/Streymur.