PUBLICITAT

Els Emirats Àrabs lamenten que Andorra estigui mal comunicada

  • Altimir recorda la necessitat d'un heliport per resoldre el problema
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de la conferència del director de l'oficina d'inversions als Emirats Àrabs a Espanya, Ramon Vidal, ahir Foto: ANA / N.M.

El director de l'oficina d'inversions als Emirats Àrabs a Espanya, Ramon Vidal, va explicar ahir que es considera Andorra un bon lloc per invertir, però que les males comunicacions són un desavantatge. Com a punts forts, a més de la fiscalitat, es pot destacar la seguretat, tranquil·litat i la natura, però que el fet que calguin tres hores de carretera per arribar-hi és un punt en contra important. Per això el president de la CEA, Xavier Altimir, va recordar la necessitat d'un heliport o de potenciar l'aeroport de la Seu, segons va informar l'ANA.

L'empresari i consultor va fer aquestes reflexions en el marc de la conferència que va oferir aquest dilluns a la Confederació Empresarial Andorrana per orientar els empresaris andorrans que estiguin interessats en els Emirats Àrabs i realitzada en el marc de l'objectiu de la CEA per captar inversió estrangera i ajudar els empresaris andorrans que es vulguin internacionalitzar.

APOSTA PER UN ENTORN ATRACTIU / Vidal va indicar ahir que Andorra pot ser atractiva per als inversors sobretot per la seva fiscalitat, que pot convertir-la en un punt interessant per a qualsevol inversor que vulgui invertir a Europa. A més, però, Vidal considera que al Principat es podria fer com a Dubai, que s'ha apostat per potenciar tot un entorn atractiu perquè els inversors s'hi quedin, i com a punt afegit es podria fer potenciant la tranquil·litat, seguretat i la natura que agrada als inversors i que Andorra té.

El principal desavantatge, però, són les males comunicacions. Vidal va assegurar que «no podem demanar a un inversor que vagi fins a Barcelona o Tolosa i després faci dues o tres hores de cotxe».

En aquest mateix sentit, el president de la CEA, Xavier Altimir, va recordar que la necessitat de l'heliport és molt important i que mentrestant potser cal explorar altres vies com l'aeroport de la Seu d'Urgell. Altimir va indicar que «són gent que està acostumada a moure's molt ràpid, que el seu temps val molts diners», i per tant no es pot perdre l'oportunitat que vinguin per manca de bones comunicacions.

Un mercat emergent / Pel que fa a l'atractiu que poden tenir els Emirats Àrabs per als empresaris andorrans que es vulguin internacionalitzar, Vidal va indicar que és un mercat emergent amb molt de futur i que pot ser molt interessant per als empresaris andorrans. Va indicar que com que està en expansió hi ha diversos sectors que poden ser interessants, com el turístic, l'energètic, l'automoció, o el sector tecnològic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT