• El Lusitans afronta l'anada amb l'objectiu de no encaixar cap gol davant l'EB /Streymur d'Illes Feroe
IVÁN MOURE
andorra la vella

Rafa Brito, Bruninho (al fons) i Àngel (d'esquenes) en un entrenament de la temporada passada al Comunal Foto: àlex lara

Fa poc més d'un mes que va finalitzar la temporada 2012-2013 i ja s'ha donat el tret de sortida del nou curs per als tres equips andorrans que s'han guanyat una plaça europea. Obre el foc el campió de la Lliga Nacional, el FC Lusitans de Carlos Sánchez, en la màxima competició de clubs del Vell Continent, la UEFA Champions League. El primer partit del camí cap a la final, el 24 de maig de l'any vinent a Lisboa, es juga aquesta tarda, a les 19.30 hores a l'Estadi Comunal.

Ara fa un any l'equip que llavors dirigia Vicens Marquès va tastar la cara amarga d'un equip novell davant el Valletta maltès, amb un 8-0 en l'anada com a visitant. Allò va servir com a lliçó per saber que Europa no és Andorra. Aquesta vegada, però, ha tocar un rival més modest com és l'EB/Streymur d'Illes Feroe i el tècnic actual no dubta en l'objectiu per a aquests primers 90 minuts: «Mantenir la porteria a zero», afirma amb rotunditat.

El Lusitans té una altra pinta amb un porter com Ferran Pol i un titular indiscutible de la selecció com és Cristian, a més del cervell del FC Ordino Jonathan Puente, que està cedit. Per contra ha marxat un pilar, Atabu, la peça que donava l'equilibri, i a sobre Baixinho està sancionat ?complirà el primer dels tres partits per la vermella que va veure l'any passat en la tornada?, Sebas Bertran no pot jugar per motius laborals i Víctor Hugo està lesionat.

PROBLEMA AMB EL DOBLE PIVOT / Jugarem amb un sistema 4-2-3-1 però l'alineació inicial me la guardo per a mi», va avançar Sánchez. Es presenta, per tant, un veritable problema en el doble pivot. Sense Atabu ni Baixinho, inquilins d'aquestes posicions la temporada passada, és una incògnita saber qui jugarà en aquestes posicions i el seu rendiment. Poden fer-ho Sebas, Jonathan, Àngel, Pinheiro, Manolo Jiménez o fins i tot Juli Sánchez i Òscar. «Buscarem experiència», va ser l'única pista que va revelar l'entrenador del Lusitans.

L'altra gran incògnita d'aquest partit és el nivell del rival. L'EB/Streymur compta amb l'avantatge de què fa un mes va començar la lliga del seu país i per contra, al campió andorrà li falta mes i mig de rodatge en competició. «També és cert que han començat la lliga de manera irregular i que divendres van jugar. No arribaran descansats del tot», opina Sánchez, qui ha pogut recopilar algun vídeo per saber quin equip es trobaran davant. «He vist que en atac són ràpids i tenen tres o quatre jugadors que marquen diferències però tampoc he pogut comprovar que tinguin un esquema de joc assimilat. Els he vist jugar amb 4-3-3, 4-2-3-1... Per contrarestar això el seu perill hem de jugar com un equip, amb concentració, intensitat i ben posicionats. Sobretot en la primera part hem de ser solvents en defensa i no tinc previst fer cap marcatge especial però també tinc clar que per a res posaré l'autobús a la nostra àrea».

I és que a casa és on el Lusitans ha d'intentar guanyar l'eliminatòria. Els primers minuts seran d'incertesa, fins el descans no s'assumiran riscos enrere i si el guió segueix el seu curs, en la segona part es mirarà més la porteria contrària.