El circuit de la Copa del Món supera amb nota el 'test' previ

• El guanyador de l'antiga MaxiAvalanche, el català Tomàs Misser, el defineix com «espectacular»
LA MASSANA

A sobre aquestes línies, els ?bikers' passen per la zona de llac de la Caubella. A la galeria, un revolt al qual els competidors entren en la zona del bosc, ahir en les finals de la Maxiavalanche 2013 a Pal Foto: tony lara

Queden quatre setmanes perquè Vallnord gaudeixi de la Copa del Món de BTT i aquest cap de setmana hi havia una mena d'assaig respecte dels nous recorreguts en la Mega2RXEnduro, l'antiga MaxiAvalanche. S'estrenava tot: l'acondicionament dels traçats de descens, el pont de fusta presentat la setmana passada i les mesures de seguretat per als bikers.

Els 450.000 euros que ha costat readaptar la cursa andorrana a les exigències de la Unió Ciclista Internacional van tenir ahir una mena de justificació en paraules del guanyador de la cursa, el català Tomàs Misser, qui va definir el traçat com «espectacular». Així va ser el parer del gruix de participants, com també el de l'organitzador, George Edwards, qui va lloar les condicions del terreny: «La combinació d'una primavera plujosa i la preparació del recorregut han estat claus per aquesta edició, juntament amb el nou pont que posa fi a un dels punts negres del circuit», va assenyalar. La setmana vinent es construirà l'altre.

LA MASSANA, PARADÍS DE LA BICI / 600 bikers es van donar cita en la jornada de dissabte al Vallnord Bike Park de la Massana, que van omplir la parròquia de bicicletes durant dos dies i que confirmen Vallnord com un destí ideal per la pràctica d'aquest esport. Misser, que ja apuntava com a favorit al triomf, va fer el millor temps aturant el crono en 18min 3s. Ahir el català va saber defensar el seu lideratge superant fins i tot el temps fet dissabte (17min 41s) i amb un clar marge de temps sobre els francesos Franck Paroline (18min 4s) i Nicolas Filippi (18min 7s).

En noies la campiona va ser la francesa Audrey Le Corquille i pel que fa a la participació andorrana, el millor lloc va ser Mariano Cisterna amb una 19a posició en l'Europ Cup (20min 16s). El lauredià Guillem Casal, corredor de l'Sprint Club que de fet disputarà la Copa del Món, també va destacar amb un podi en la categoria Amateur Spoirs, amb un temps de 22min 25s.