PUBLICITAT

El Grup BPA es fa amb Inversis per més de 200 milions d'euros

  • L'oferta de Banca Privada d'Andorra supera a la d'Andbank en la licitació final per adquirir l'entitat
    • Banco Madrid, del Grup BPA, assumirà el control del cent per cent de l'entitat espanyola
JOSEP ROMERO
MADRID

Periodic
Façana d'una oficina actual d'Inversis situada en ple centre de la capital catalana i que canviarà la seva fisonomia quan acabi el procés d'adjudicació. Foto: EL PERIÒDIC

Banca Privada d'Andorra (BPA) ha superat al seu principal competidor, Andbank, en la licitació que va tenir lloc ahir per Inversis en presentar una oferta per l'entitat una mica superior als 200 milions d'euros, segons va confirmar el conseller delegat del grup, Joan Pau Miquel. La venda d'Inversis s'havia convertit en una interessant pugna entre les dues societats andorranes, entitats que no van deixar de millorar les seves ofertes en l'última setmana amb la finalitat d'obtenir l'adjudicació. Al final, ha estat BPA amb una oferta que supera amb escreix els 80 milions que oferia en un primer moment i els 150 milions que es va pensar que es podrien aconseguir, la qual cosa només beneficiava als accionistes d'Inversis, entre ells Bankia, Sabadell, Indra, Cajamar, El Corte Inglés, Telefónica i Banca March. Andbank semblava que partia com a favorit per la seva capacitat per adquirir Inversis amb les seves pròpies reserves, segons havien interpretat alguns analistes. No obstant això, el nou comprador segurament haurà d'ampliar el seu capital per assumir la compra d'Inversis.

Previsiblement, la venda d'Inversis a BPA i el muntant exacte de l'operació també s'havia de comunicar de forma oficial a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) al tancament del mercat.

OFERTES PRESENTADES// Fins a finals de maig, set entitats van barrejar l'opció de presentar ofertes no vinculants per Inversis: Andbank i BPA, a través de Banco Madrid; el nord-americà Bancorp; el brasiler Bradesco; les firmes de capital de risc Alana Partners i Advent, i la plataforma portuguesa Orey Antunes. Finalment Bancorp, Bradesco i Advent es van retirar, mentre que les altres quatre entitats van remetre fins al 5 de juny ofertes sense compromís, després de concloure el període de data room, en què van tenir accés a totes les dades d'Inversis.

En aquest moment, Andbank, que com altres entitats andorranes buscava oportunitats a Espanya, després del gir de la legislació del Principat, es va mostrar disposada a oferir entre 140 i 150 milions per Inversis, la qual cosa el va situar com a favorit per a l'adjudicació. No obstant això, el cap de setmana passat la cúpula d'Inversis ja estava negociant la venda de l'entitat amb directius de BPA, fins que Andbank va oferir gairebé dos milions més.

Procés d'adjudicació / Dels 80 milions que oferia BPA a l'inici de la licitació, i que algun accionista d'Inversis va considerar raonable, al final s'han convertit en més de 200 milions pel cent per cent de l'entitat. Quan BPA va adquirir Banco Madrid, el grup es va fer amb el terreny en el qual està la seu d'aquesta entitat a la Plaça de Colón, una de les zones més estratègiques econòmicament de la capital.

El procés d'autorització dels tràmits administratius es previst que finalitzi a finals d'octubre. Durant l'any 2014 s'iniciarà un altre, el de la integració de les oficines, va explicar Miquel.

TOTAL DE NEGOCI / La suma del volum total de negoci de Banco Madrid i Inversos dóna com a resultat un volum de més de 7.400 milions d'euros en actius de clients minoristes sota gestió. Ambdues entitats es col·locarien conjuntament entre les deu primeres del rànquing de Sicav per patrimoni i nombre de societats gestionades en el mercat espanyol. Els socis d'Inversis Banco han aprovat per unanimitat l'oferta presentada per Banco Madrid amb el que conclou un procés ordenat de venda iniciat el passat mes de gener, a l'espera únicament de l'aprovació de les autoritats pertinents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT