PUBLICITAT

El Camí Hidroelèctric d'Engolasters rep un total de 543 visites

  • L'èxit de la prova pilot fa pensar en consolidar les visites guiades
  • La ruta permet veure l'interior del dic i altres elements patrimonials
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Primera visita guiada al dic d'Engolasters. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Camí Hidroelèctric d'Engolasters, la ruta guiada pel patrimoni històric i industrial de Feda, que es va posar en marxa entre l'1 i el 22 d'agost com a prova pilot, ha rebut un total de 543 visites, segons va informar ahir la parapública, mitjançant un comunicat. Des de Feda valoren molt positivament aquesta xifra, "tenint en compte que es tracta de la primera temporada d'una nova oferta cultural i que no ha tingut gaire temps per tal de promocionar-la e".

La visita ha permès conèixer les instal.lacions hidroelèctriques d'Engolasters, com ara la casa de guardes, la vagoneta, la galeria que passa per dins del dic del llac, el pou de vàlvules, el polvorí i el camí de Ràmio fins al mirador. La mitjana diària de visitants supera les 25 persones, si es descompten els dies de pluja, i des de Feda constaten que l'afluència ha anat incrementant-se progressivament al llarg de les tres setmanes en què s'han fet les visites guiades. El re- corregut, d'una durada aproximada de mitja hora, s'ha ofert de manera ininterrompuda cada dia, a les 9, les 11, les 15 i les 17 hores. L'hora amb menys afluència de visitants ha estat la de les 9 del matí.

Els responsables de Feda asse- nyalen que, pel que fa al tipus de públic, la majoria correspon a gent del país. A més, tots han estat clients individuals. Dels 543 visitants del Camí Hidroelèctric, n'hi ha 80 que van aprofitar la visita guiada per descobrir també el Museu de l'Electricitat, adjacent a les instal.lacions principals de Feda.

El comunicat emès per la parapública destaca que la majoria de visitants han mostrat el seu entusiasme per un camí que els ha permès descobrir "aspectes insospitats del patrimoni històric i industrial del país, en un paratge natural com el d'Engolasters". A més de la bona acollida de la iniciativa, Feda ha constatat la demanda de donar continuïtat a les visites, que es podrien ampliar a l'estiu o, fins i tot, als caps de setmana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT