PUBLICITAT

La Salle eleva el 'caché' andorrà d'oferta 'online' i de negocis

  • S'han superat els 300 alumnes i es mantenen les previsions d'arribar als 6.000 en quatre anys
  • El centre s'amplia amb nous programes i vol que el país sigui «un pol d'atracció estratègica»
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Climent, Vicent i Ribó, ahir durant el balanç del primer any de la UOLS Foto: ÀLEX LARA

Un any després de posar-se en funcionament, la Universitat Oberta de la Salle (UOLS) ha complert «amb tots els objectius estratègics marcats», a paraules del seu rector, Lluís Vicent, que ahir va fer balanç d'aquests primers 365 dies d'activitat. Durant aquest any el món educatiu, concretament el relacionat amb els negocis i l'empresa, i a través de l'ensenyament online, ha situat en el mapa Andorra, com ho demostren els més de 300 alumnes que l'han escollida per a seguir els seus estudis universitaris i postuniversitaris, provinents de 30 països i de quatre continents.

Vicent va assegurar ahir que el projecte de la Salle a Andorra només ha fet que començar, i que mantenen les previsions d'arribar als 6.000 alumnes d'aquí a tres anys. El proper any preveuen un augment progressiu d'estudiants, i amb l'aprovació de nous programes i formacions, es produirà «un boom» de demanda ja a dos tres anys vista.

Per tot, la UOLS és possible que es quedi petita a les instal·lacions que ara mateix té a la Massana, a l'avinguda del Través. Tot i que Vicent va assegurar que en la seva tipologia d'ensenyament a distància «les instal·lacions físiques són el menys important».

Per tal que es dugui a terme aquesta gran expansió de la Universitat de la Salle, el centre ha fet diversos passos els darrers mesos, com la sol·licitud a Govern d'aprovació oficial de quatre nous programes –un màster en estudis Lasal·lians i tres bàtxelors: en informàtica, en multimèdia i en gestió de negocis digitals. A més, s'han signat acords de col·laboració amb universitats d'arreu del món per crear programes de dobles titulacions i per facilitar la mobilitat d'estudiants, va explicar Vicent. Finalment, s'ha tancat una col·laboració amb una empresa nord-americana, que es compromet a crear nous programes educatius i a fer promoció de la universitat andorrana.

Els programes pendents de ser aprovats se sumarien als nou que actualment ofereix la UOLS, dos d'ells oficials. La cirereta del pastís és el màster en MBA, que ja té la seva primera promoció de graduats. Han estat en total 20 estudiants.

Malgrat ser d'Andorra, la demanda d'alumnes nacionals a la UOLS segueix sent discreta. D'aquests més de 300 alumnes –provinents de països com la Índia, Ruanda, Colòmbia, Benin o les Filipines–, només quatre són andorrans, i això que recentment s'ha signat un acord amb Andorra Telecom per oferir condicions avantatjoses als treballadors que vulguin inscriure's a La Salle. En qualsevol cas, Vicent va destacar el paper que ha tingut la societat andorrana durant el primer any de vida de la UOLS. S'han celebrat quatre esdeveniments relacionats amb la recerca –com el Simposi internacional en informàtica educativa–, els quals han portat «figures mundials de l'ensenyament a distància», i han demostrat que Andorra «és un país per fer congressos», va manifestar Vicent.

Col·laboració amb actua / Una altra mostra de la vinculació que hi ha entre la Salle i el Principat, segons va exposar el seu rector, és la col·laboració que s'ha mantingut amb la iniciativa Actua en el marc de l'obertura econòmica. La Salle és qui ha portat al país l'empresa Idea, especialitzada en sofware esportiu i que permet analitzar els comportaments en l'esport. Paral·lelament, seguiran treballant en els clústers d'educació i tecnologia amb l'objectiu que Andorra sigui «un pol d'atracció estratègica i de comunicació».

Durant aquest balanç del primer any de La Salle, Vicent va estar acompanyat pel secretari general de la UOLS, Agust Climent, i pel director de l'Escola Superior Oberta de la Salle, Miquel Ribó.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT