PUBLICITAT

Estalvi de 70.000 euros en la recollida de residus urbans

  • Acord perquè el Govern destini 450.000 per millores al ?bike park'
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Una recent sessió de Consell de Comú a la Massana Foto: TONY LARA

El Comú de la Massana va aprovar ahir l'adjudicació conjunta amb els Comuns de Canillo i Ordino de la recollida dels residus urbans de la parròquia. El comú aportarà a aquest servei 163.540 euros, cosa que representa un estalvi de 70.000 euros, que es podran destinar a inversió en el pressupost del 2014. Fins ara la recollida es realitzava conjuntament amb Ordino. Durant el pròxim exercici s'afegeix Canillo i l'objectiu és ampliar-ho posteriorment a la resta de comuns.

En la sessió d'ahir també es va informar de la signatura d'un conveni de col·laboració amb el Govern, que treballa en l'habilitació del circuit de BTT al Vallnord bike park–la Massana. L'aportació del Govern serà d'un màxim de 450.000 euros i anirà destinada a inversió: circuits, camí de descens, traçats amb passarel·les i mesures de seguretat.

D'altra banda, i segons va declarar el cònsol David Baró a RTVA, la inversió que s'ha hagut de fer a l'estació de Pal-Arinsal no permetrà al comú complir amb els criteris que fixa la llei d'endeutament. Per això consideren que establir una moratòria per llei en el cas de la Massana seria la millor solució, tot i que el problema només es pot solucionar definitivament amb l'entrada de capital privat. De moment hi ha converses, «però no s'ha arribat a res ferm», va manifestar Baró, que va explicar que s'ha rebutjat ofertes d'empreses estrangeres.

Millores a pal / Finalment, en el mateix consell de comú es va informar sobre la signatura de diversos convenis, a nivell de serveis públics, amb el Govern i diferents privats. Un dels convenis permetrà millorar les voravies del poble de Pal; un altre va destinat a la segona fase d'ampliació de la carretera de Sispony, un cop acabats els treballs de rectificació de la cruïlla; i el darrer fa referència al Túnel dels Dos Valires, on s'habilitarà un camí per permetre l'accés a les finques dels propietaris de la zona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT