Casal supera les dificultats i és 13è sènior a la Vertical de Chamonix

• L'andorrà finalitza 17è de la general, mentre que Valls acaba 22è sènior i 30è de la general
CHAMONIX

Òscar Casal, tot i estar ahir constipat, va assolir un destacat resultat a la Copa del Món en la prova Vertical de Chamonix Foto: ÀLEX LARA

Chamonix és aquests dies el centre de totes les mirades de les curses de muntanya amb més de 6.000 corredors d'arreu del món. El centre neuràlgic on es mou el campió Kilian Jornet és on el català va vèncer ahir en la Vertical, prova de la Copa del Món que tindrà la seva continuïtat demà amb la cursa maratón de 42km. En clau andorrana, Òscar Casal va ser el més destacat amb la 13a posició sènior, i la 17a en la general tot superant un fort constipat, mentre que Joan Valls també va estar inspirat: 22è sènior i 30è general.

Casal, que durant el dia no es va trobar del tot bé per un inoportú constipat, es va reivindicar en una cursa en què sempre li costa entrar en acció per ser massa explosiva per a les seves característiques. Ahir, l'andorrà va trigar 40min 58s en superar els 3,8 quilòmetres de distància amb què s'havien de superar els 1.000 metres de desnivell positiu. La pujada, molt dura, s'iniciava al mateix poble de Chamonix i finalitzava a dalt al telecabina.

El recorregut, aeri amb una arribada de via ferrada, amb escales i la necessitat d'ajudar-se amb les mans, qui va volar era l'home que corria a casa, Kilian Jornet, que va superar el millor andorrà en 4min 35s, amb 36min 23s. El segon classificat va ser el noruec Eirk-Dagssonn Hargones, amb 36min 32s, i el tercer el francès Alexy Sevennec, amb 36min 40s. En tot cas, en la general Jornet va claudicar davant del jove colombià Saul Antonio Padua, que va aconseguir un crono de 36min 04s.

Pel que fa a Joan Valls, l'andorrà va superar la meta 7min 51s després que Jornet, en el lloc 22è dels sèniors, i el 30è de la general. El seu temps va ser de 44min 14s. Cal destacar que Valls debutava en aquesta cita a Chamonix, ja que no coneix el recorregut, especialment el que es trobarà demà en la maratón, que correrà juntament amb Casal.

LA MARATÓ, MOLT EXIGENT / La cita de demà serà realment complicada, especialment perquè el recorregut és nou per a Valls, però també perquè l'estat de forma de Casal després de l'exigència d'ahir serà una incògnita. Amb tot, l'objectiu és sempre estar entre els millors en una disciplina on els corredors andorrans es mouen amb qualitat. La distància de 42km és llarga, però la duresa la posen els 2.511m de desnivell positiu i els 1.490m de negatiu.