PUBLICITAT

La Maxiavalanche posa a prova el pont de la Copa del Món

  • Al circuit d'Engolasters la btt també és protagonista amb el 1er Open Sprint Club Andorra
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Les finals de la temporada passada, a les pistes de Vallnord Foto: ÀLEX LARA

La Maxiavalanche, que aquest any es presenta amb el nom de Mega2RXEnduro, és una de les proves més espectaculars del calendari d'estiu de bicicleta de muntanya, amb un descens en grup emocionant per Pal. La competició arrenca avui a partir de les 14.00h amb la primera sèrie de classificació, fins esperar al plat fort del cap de setmana, que serà demà. En aquesta cita es posarà a prova l'estructura acabada recentment que salva la carretera del coll de la Botella, un pont de fusta que afegeix més emoció a una cursa d'autèntica adrenalina. Així mateix, la bicicleta tot terreny té avui una altra cita esportiva, en aquest cas amb el cross-country al circuit d'Engolasters, on es disputa el 1er Open Sprint Club Andorra a partir de les 16.15 hores.

La Maxiavalanche es divideix en quatre categories: l'Europ Cup professional, Challengers, Amateur 1 i Amateur 2. Avui es duran a terme les rondes de qualificació i demà se celebrarà la final. Els 100 millors pilots competiran a la final de l'Europ Cup, els 150 següents, a la Maxi Challengers, i la resta, a les categories Maxi Amateurs. A més, també hi ha la categoria femenina Maxi Ladies. Els corredors d'aquesta prova seran els primers en passar per la nova infraestructura, un pont de fusta de 5,5m d'alçada i d'una longitud de 45m. Aquesta obra, però, anirà acompanyada des de principis de juliol amb un altre pont que té la intenció d'acabar de perfilar el circuit de la Copa del Món de Descens que acollirà Vallnord des del 24 al 28 de juliol.

Hi participarà Tomàs Misser, un dels bikers espanyols favorits, que competirà pel pòdium amb Franck Parolin i Karim Amour, entre d'altres. Amb un circuit de més de 1.500 metres de desnivell, la sortida tindrà lloc a 2.358 metres d'altitud al Vallnord Bike Park, al pic del Cubil, i acabarà al poble de la Massana. Així mateix, Vallnord acollirà també la final de l'Europ Cup els dies 13 i 14 de setembre.

OPEN SPRINT CLUB ANDORRA / Al circuit d'Engolasters, aquesta tarda a partir de les 16.15h, hora prevista d'inici, debuta en el calendari el 1er Open de btt Sprint Club Andorra. La cita està dirigida a tots els ciclistes des de cadets (15 a 16 anys), júniors (17 i 18) i sub-23 (19 a 22), fins els elit (23 a 29), Master 30, Master 40 i Master 50. Hi haurà premis per als tres primers de cada categoria. Les inscripcions es faran en el mateix escenari de la competició, des de les 15.00 fins les 16.00 hores.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT