PUBLICITAT

L'oposició es mostra indignada i estupefacta pel 'cas Pomar'

  • Bartumeu parla «d'escenografia esperpèntica» i Gili diu que és «vergonyós» i «inadmissible»
  • Burgués reconeix que el Consell no va fer les coses bé en no disposar de tota la informació
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rodríguez i Burgués, durant una roda de premsa al Govern, l'any passat Foto: ÀLEX LARA

La decisió del Govern de fer marxa enrere i no contractar a Josep Pomar com a nou director del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), després de descobrir que estava imputat en una causa, ha causat sorpresa, i sobretot indignació, a l'oposició. Tant el Grup Parlamentari socialdemòcrata com el Grup Mixt van lamentar ahir el que consideren un «altre error» d'aquest Govern, que havia acceptat la proposta del Consell Directiu del SAAS sense saber que Pomar tenia una causa pendent. L'Executiu va canviar de parer a l'últim moment quan van assabentar-se'n, i va acceptar poques hores després mantenir al fins ara director interí, Lluís Burgués, en el càrrec de manera indefinida.

El president del Grup Mixt, Jaume Bartumeu, va manifestar que el cas Pomar té una «escenografia esperpèntica» i que és una altra mostra que l'actual Govern «improvisa», motiu pel qual acaba tenint «relliscades espectaculars». Paral·lelament, Bartumeu es va mostrar sorprès pel fet que ni el Consell Directiu del SAAS ni la pròpia ministra –que encapçala aquest Consell Directiu–, sabessin «què proposaven ni a qui proposaven».

Per la seva part, la socialdemòcrata i integrant de la Comissió legislativa de Sanitat i Medi Ambient, Rosa Gili, va definir tota la cronologia dels fets de la jornada de dimecres com «vergonyosa» i va afegir que els sembla «inadmissible» que el Govern «hagi actuat de manera tan poc diligent», al desconèixer que Pomar està acusat de prevaricació, malversació de caudals públics i frau a l'administració.

La consellera va exposar que qualsevol empresa privada verifica els currículums de les persones a les que vol contractar i així ho espera la ciutadania en el cas de l'Executiu. Gili va assegurar que és «vergonyós» que ni el Govern ni el propi SAAS procedissin a fer-ho, abans de decidir contractar a Pomar com a nou director del SAAS,

Per tot plegat, el Govern ha deixat «una sensació d'amateurisme» i de «mala imatge» pel país.

BURGUÉS: « sorpresa desagradable» / Dos dels principals protagonistes de tota aquesta polèmica situació van parlar ahir, amb un to de calma tot i que reconeixent que van pecar de manca d'informació respecte al passat de Pomar. El nou director del SAAS, Lluís Burgués, va informar que la descoberta dels problemes amb la justícia de l'exdirector general de la sanitat balear els va causar «una sorpresa desagradable». Burgués va exposar que des del Consell Directiu «no vam disposar de tota la informació necessària per assessorar al Consell de Ministres de manera adequada». En aquest punt, «sí que no hem fet les coses bé», va reconèixer el nou director del SAAS en caràcter indefinit.

Precisament, i en relació a aquest nou càrrec que ostenta des de dimecres, Burgués va assegurar que l'afronta amb «il·lusió» i que «no m'hi sento obligat» –va ser escollit de manera urgent unes hores després que el Consell de Ministres declinés la proposta de Pomar. Això sí, suposa «un canvi intel·lectual pel que fa al meu futur immediat», ja que ell havia assumit que faria tasques més conceptuals dins el ministeri –en relació a la reforma del sistema sanitari–, i ara haurà de fer més un treball en equip i de gestió de personal. No hi havia més candidats i «l'opció més pràctica era que jo continués».

Amb tot, Burgués va assegurar que el Govern va actuar dimecres d'una manera «raonable i correcte». I en relació a Pomar, «espero que pugui demostrar ràpidament que tot està en regla». De fet, han parlat amb ell i aquest els ha comunicat que la causa judicial s'ha de tancar les properes setmanes.

Finalment, ahir també va parlar sobre tot aquest afer la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez. A paraules seves, el nomenament de Pomar «no ha pogut ser factible perquè hem tingut informacions a última hora que s'han de contrastar», tot i que va voler deixar clar que ara per ara «no tinc confirmació de malversació ni de prevaricació».

Rodríguez va assegurar que davant la urgència i dificultat de la reforma sanitària, però, el Govern ha optat per donar continuïtat a Burgués perquè «no podem perdre ni un dia». Respecte a aquest nomenament, Rodríguez va celebrar la «decisió ràpida» de Burgués de continuar en el càrrec, va recollir l'ANA. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT