PUBLICITAT

El fiscal tailandès ha de decidir si demana la llibertat per a l'andorrà

  • Divendres passat va reclamar més temps per estudiar si veu o no indicis de càrrecs
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La zona d'embarcament on es fan els controls de les maletes a l'aeroport de Barcelona. Foto: EL PERIÒDIC

El ciutadà andorrà retingut per les autoritats tailandeses pel fatal descuit de portar dues bales de rifle a la seva motxilla continua a l'espera del que decideixI la justícia d'aquell país. Per a qualsevol observador es tractaria d'un afer de fàcil resolució, però en aquest país del sud-est d'Àsia les coses no funcionen com a Europa. El veí d'Ordino va acudir divendres passat a la cita judicial on s'havia de dirimir la seva situació, després que dies enrere el judici fos suspès perquè encara no disposava d'un advocat que defensés la seva causa.

Ara sí, l'andorrà té un bon advocat gràcies a les gestions del Ministeri d'Exteriors andorrà i del consolat espanyol –que s'ha fet responsable de la representació d'aquest cas, ja que Andorrà no té ambaixada ni despatx consolar en aquest país– i es va presentar al judici amb ganes de resoldre la seva insòlita situació. No va poder ser, però, ja que la fiscalia ha demanat més temps en al·legar que no havia pogut estudiar amb profunditat el cas.

Paciència / El ciutadà andorrà haurà de tenir paciència. Sembla difícil d'entendre que un cas de fàcil comprensió comporti tants maldecaps per a una parella que estava de vacances, però tampoc tot pinta tan malament. El fiscal ha de decidir ara si demana per al veí ordinenc que continuï el seu llarg temps d'espera o que pugui tornar a Andorra amb llibertat condicional, la qual cosa seria una gran què, ja que de la decisió del fiscal dependrà en gran mesura la del jutge. L'andorrà està retingut a Tailàndia des de principis d'aquest mes, després de què en un control rutinari en un aeroport se li trobessin dues bales de rifle que s'havia deixat de la caça de l'isard.

Tailàndia té un seriós problema de terrorisme encara que l'intenti maquillar perquè no afecti a la indústria del turisme, una de les seves principals fonts d'ingressos, i per aquest motiu es pren amb tanta seriositat situacions que pot considerar que atempta contra la seguretat nacional, l'argument que es va esgrimir davant les dues bales de rifle a la motxilla del turista andorrà. El succés va tenir lloc en una regió del nord del país, una àrea poc turística. Des del Ministeri d'Exteriors únicament s'ha manifestat que està fent un seguiment exhaustiu i s'està ajudant al turista, sense voler fer manifestacions per prudència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT