PUBLICITAT

Recerca d'un cos, 8 mesos després

  • Bombers reprèn les tasques per localitzar l'home alemany desaparegut l'octubre a Sorteny
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Efectius de Bombers busquen el cos, l'octubre passat a Sorteny Foto: TONY LARA

El cos de Bombers rastreja des d'ahir la vall de Sorteny, a la recerca d'un excursionista alemany al que se li va perdre la pista després que donés un avís als cossos de seguretat per alertar que s'havia perdut. La particularitat d'aquesta cerca, però, és que no es tracta d'un home extraviat els darrers dies, sinó que la darrera vegada que es va tenir notícies d'ell va ser a finals d'octubre de l'any passat. Ha estat aturada de vuit mesos, motivada per les condicions meteorològiques adverses de l'hivern. Vuit mesos després, amb l'etapa del desgel en marxa i la pujada de les temperatures, Bombers es veu en obligació laboral –i moral– de reprendre les tasques i localitzar el cos.

L'home, resident alemany de 39 anys, va sortir el dissabte 27 d'octubre per la Vall de Sorteny i ell mateix va donar l'avís als cossos especials dient que s'havia perdut i no sabia tornar. No anava suficientment equipat pel descens de temperatura que es va donar aquells dies. Tan bon punt es va conèixer de la situació de l'excursionista, el Grup de Rescat de Muntanya (GRM), va iniciar un extens procés de localització que es va allargar més d'una setmana, sense resultats positius.

El punt i apart de la recerca va finalitzar ahir, amb la clara voluntat de tancar el cas i que no es repeteixin els fets de la ciutadana francesa desapareguda a finals dels 90, que va ser localitzada dos anys després. Tal i com va explicar el director adjunt dels Bombers d'Andorra, Jordi Farré, dues persones de guàrdia del GRM recuperaran les tasques de recerca de l'excursionista durant l'estiu, i la tardor si és necessari i les condicions meteorològiques ho permeten.

«Tots els indicis ens fan pensar que l'home es troba zones altes», va manifestar Farré. El GRM partirà de tres elements per a focalitzar la seva cerca, i que durant l'hivern no podien tenir. Per una banda, el desgel, que arrossega cap a baix tot el que hi ha a les tarteres –l'home s'hauria refugiat en un forat entre aquestes–, i permetria «fer visible una part del cos que abans no ho estava». Per altra, l'augment del cabal dels torrents provocat també per aquesta fosa de la neu. «El creixement del cabal pot haver mogut el cos del punt del llit on es trobaria», va exposar Farré. Finalment, l'activitat dels animals, que «després de passar un hivern dur, hagin pogut arrossegat el cos» cap a un lloc més visible.

La recerca es farà cada matí sempre i quan no hi hagi altres serveis a realitzar. Es començarà resseguint els camins –la informació de les rutes es recopilarà cada migdia–, se seguirà pels llits del rius i torrents, i finalment els punts conflictius i grans àrees. «Si a la tardor no s'ha trobat el cos, donarem per finalitzada la recerca», va afegir el director adjunt. Llavors, farà ja un any de la desaparició d'un cos que ara forma part de la muntanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT