PUBLICITAT

Una visita d'estiu diferent i molt ecològica a la Vall d'Incles

  • Un cotxe elèctric permetrà desplaçar-se per la zona a les hores tancades al trànsit rodat
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
El cotxe elèctric trasllada als visitants de la Vall d'Incles durant el seu viatge de presentació, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Un cotxe elèctric, amb capacitat per a 14 persones inclòs el conductor, traslladarà els visitants de la Vall d'Incles del peu al cap de la vall durant les hores en què roman tancat el trànsit rodat, de les 9 a les 18 hores. Es va posar en funcionament aquest passat cap de setmana, coincidint amb Sant Joan, i és una de les novetats d'aquest any a la Vall d'Incles. Els viatges amb el cotxe elèctric els gestiona la mateixa empresa que el subministra, Excursions del Pirineu, i els preus dels tiquets són de dos euros per als infants i tres euros per als adults. El president de l'empresa, Alain Bernat, va explicar ahir que el vehicle té una autonomia de 130 quilòmetres treballant vuit hores. La consellera de Turisme i Comerç, Meritxell Alcobé, va ser l'encarregada de presentar-ho, així com la resta de novetats que s'ofereixen aquest estiu a la vall entre les que destaca la recerca de fites en diferents indrets de les muntanyes.

L'estrella de l'estiu

El cònsol major, Josep Mandicó, la consellera de Turisme i Comerç, Meritxell Alcobé, i el president de l'empresa Excursions del Pirineu, Alain Bernat, van ser els encarregats ahir de presentar la principal novetat d'aquest estiu a la Vall d'Incles: el desplaçament per la vall amb cotxe elèctric durant les hores que estigui tancada al trànsit rodat. Aquest any s'augmenta una hora més el tancament d'entrada a la vall (de 9 a 18 hores), a excepció dels veïns que hi poden accedir amb una identificació expressa.

Es tracta d'un vehicle elèctric de 14 places (13 més el conductor) que té una autonomia de 130 quilòmetres treballant 8 hores, i que necessita una càrrega de 6 hores. Els visitants que hi vulguin pujar hauran d'adquirir un tiquet –a un preu de dos euros els infants i de tres euros els adults– i se'ls traslladarà del peu de la vall fins al cap de la vall. El vehicle ja funciona des d'aquest passat cap de setmana, aprofitant la festivitat de Sant Joan.

L'explotació i gestió d'aquesta activitat –el trasllat de visitants amb cotxe elèctric– va a càrrec de la pròpia empresa, amb qui el comú té subscrit un contracte de quatre anys, informa l'ANA.

Els beneficis de la venda de tiquets van en la seva integritat per a l'empresa.

Recorreguts amb premi

Al marge del desplaçament amb el vehicle elèctric, la Vall d'Incles ofereix alguna que altra novetat respecte l'estiu passat. Meritxell Alcobé ha explicat que un d'ells és la proposta d'un joc en família per conèixer els sis camins més importants de la Vall d'Incles: el llac i el refugi de Cabana Sorda; el roc de l'Home Dret; el Camí de l'Obac; el port d'Incles; el llac i el refugi de Juclar; i el de Siscaró.

A la caseta d'informació, els visitants que vulguin podran recollir un plànol de la vall amb els sis recorreguts marcats, al final dels quals cada un d'ells té una fita amb la qual podrà marcar el plànol i justificar la seva presència al lloc.

L'obtenció de 4 de les 6 marques donarà dret a un diploma que «justifica l'esforç» i participarà en un sorteig de quatre caps de setmana d'esquí per a dues persones amb allotjament en règim de pensió i forfet de Grandvalira que podran bescanviar després de l'estiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT