PUBLICITAT

La capital requerirà als privats a netejar els seus terrenys

  • Un futur pla d'actuació pretén evitar inundacions a Santa Coloma
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els dos cònsols de la capital. Foto: ÀLEX LARA

Després de la tempesta ve la calma, i mai millor dit. Una pregunta dels consellers de DA del comú d'Andorra la Vella sobre les mesures a prendre per evitar que es repeteixen les inundacions de la setmana passada a Santa Coloma va donar peu, en el consell de Comú d'ahir, a que tots els grups es manifestessin partidaris d'establir un pla d'actuació. Els dos cònsols van recollir el guant i es van manifestar partidaris de seguir treballant de forma coordinada entre totes les parts implicades per aconseguir acabar amb aquest mal endèmic que des de fa molts anys afecta a una part dels colomencs.

Així, i després de reunir-se el matí amb l'entitat veïnal de Santa Coloma, Rosa Ferrer va adquirir el compromís des de la corporació de poder fer requeriments als propietaris quan es detecti o hi hagi alguna denúncia sobre terrenys que no estiguin prou nets i puguin representar un perill real. Més enllà el comú no pot actuar donat que «no tenim potestat per entrar en una finca privada», va indicar la cònsol major.

L'estolador que es va trencar per manca de manteniment, causant de les inundacions del 18 de juny passat, va provocar una situació que mai s'havia produït fins ara i per tant, es vol posar fil a l'agulla. Actualment la zona disposa de tres estoladors o comportes que permeten obrir i tancar el pas de l'aigua en el rec que en el seu dia van ser col·locats per l'administració competent, en aquest cas, el Govern. Justament, Ferrer va anunciar que demanaran una reunió amb l'executiu per concretar qui ha de ser el responsable últim del manteniment dels aparells en qüestió: el comú, el govern o els privats.

UN NOU PROJECTE / A la sessió del Consell també es va anunciar l'encarrec d'un projecte dels col·lectors i separatives per Santa Coloma que ja consta en la partida pressupostària del 2013 i que podria veure la llum després de l'estiu. Són 75.000 euros i ara està en la fase de la redacció de bases.

Per altra banda, Ferrer va informar que el Govern també té una partida prevista per a la canalització del riu a Santa Coloma per a aquest any 2013, En aquest sentit va assegurar que fa deu dies que se'n va parlar i es va comentar que s'hi està treballant.

Les actuacions es fixaran especialment en dos punts altament inundables com són: la zona del Lycée, (on s'ha d'aixecar la paret) i la de la caserna dels bombers. Tot i així la cònsol va manifestar que un 80% de les canalitzacions del riu al seu pas per Santa Coloma ja estan enllestides malgrat «hi quedin franges importants· i que continuen sent prioritàries per la corporació de la capital ». Els resultats ja es veuran. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT