PUBLICITAT

El Govern diu que les vaquetes no van ser maltractades

  • Agricultura hi era present i no va constatar agressions, però estudiaran la denúncia
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Iriarte i Mas presenten la denúncia contra les vaquetes, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Tal i com ja va avançar EL PERIÒDIC, les associacions Laika i Apapma van presentar ahir davant el departament d'Agricultura una denúncia per la celebració de les vaquetes que va tenir lloc el cap de setmana passat a Encamp. Els seus respectius presidents, Josep Mas i Carles Iriarte, van ser els encarregats de presentar la denúncia ahir al migdia, i ara serà el Govern qui haurà de decidir si durant l'acte va haver-hi o no agressions a les vaquetes. De moment, l'Executiu no es mostra molt a favor d'aquesta postura: «en cap moment es va cometre un maltractament», va assegurar ahir el ministre Xavier Espot.

El ministre va recordar que la comissió de festes, a través del Comú d'Encamp, tenia tots els permisos acceptats i validats per a portar vaquetes a la parròquia. També el propietari dels animals va tramitar «la documentació sanitària necessària». A més a més, va afegir que durant la celebració hi van ser presents tècnics d'Agricultura per controlar l'espectacle, i que l'únic moment en què «es van infringir les normes» va ser arran d'un noi que va agafar una vaqueta. Ràpidament va ser expulsat del recinte.

En qualsevol cas, però, l'Executiu estudiarà la denúncia i si el contingut justifica que es va vulnerar la Llei de tinença i protecció d'animals «aplicarem les sancions» que dicta la legislació.

Per la seva part, el cònsol d'Encamp, Jordi Mas, va reiterar que no va haver-hi cap maltractament, perquè «si no no hauríem permès que es fes» la celebració. «Aquests animals estan criats per fer aquesta activitat, i el control que es fa és que ningú no toqui els animals» va afegir. Cara a l'any vinent, si la comissió tornés a demanar de celebrar-les «ja veuríem si compleixen amb la normativa».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT