PUBLICITAT

El pressupost del River tornarà a estar al voltant dels 750.000 euros

  • Peñarroya, que avui es reuneix amb la directiva per «planificar la temporada», desitja un equip per pujar
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Peñarroya, pensatiu i preocupat, durant l'últim partit de la passada final del ?play-off' contra el Lucentum d'Alacant Foto: TONY LARA

Una de les motivacions de l'entrenador Joan Peñarroya per seguir amb l'any de contracte que li queda amb el BC River Andorra és que el club del Principat faci un projecte competitiu per la temporada vinent en l'Adecco Or, amb opcions d'optar a l'ascens a la Lliga ACB, segons va afirmar el mateix tècnic a aquest rotatiu en l'edició d'ara fa una setmana. Però per això fan falta diners, i el pressupost es mantindrà més o menys com la temporada passada, quan va ser de gairebé 750.000 euros. «No sabem encara quin serà, però no pot canviar gaire», va dir ahir el president Gorka Aixàs, que en tot cas assegura que la voluntat és «intentar que augmenti una mica», per la qual cosa haurà de buscar una major implicació «del sector privat». Avui, tècnic i directiva mantindran una reunió per començar a «planificar la temporada», segons el president, cosa que en cap cas, segons destaquen tant dirigents com entrenador, no vol dir que la seva continuïtat al capdavant de la banqueta sigui un fet, sinó que el club «ha d'avançar i començar la feina» pensant en l'any vinent, va dir Aixàs.

«A veure si ens dóna alguna notícia», afirmava el màxim mandatari respecte al cara a cara d'avui i el futur de l'entrenador. El president continua insistint en què «el millor per al club» seria que Peñarroya «continués» a la banqueta, i també considera que seria el millor per al tècnic, tot i que «és ell qui té l'última paraula». En tot cas, la reunió d'avui servirà per trobar-se després dels dies de descans que ha tingut l'entrenador, i perquè el club pugui començar a pensar en formar l'equip de la campanya 2013-2014. «Pujaré», va assegurar el tècnic ahir, «per tractar temes perquè continuo sent entrenador de l'Andorra». En tot cas, el manresà va afirmar que la seva presència a Andorra avui no és per cap pressió de l'entitat, sinó per consens. Així mateix, va dir: «Si tirem d'hemeroteca podem veure que fitxem jugadors a partir de la segona quinzena de juliol».

Una de les demandes de Joan Peñarroya per seguir al River serà una bona base pressupostària que permeti fitxar jugadors per optar a l'ascens. Aquesta petició és important, i fins i tot pot acabar per decidir el futur del tècnic.

LA CLÀUSULA ÉS D'UNS 5.500 EUROS / La clàusula que hauria de cobrar el River Andorra en cas que Peñarroya marxés a un equip de l'ACB és al voltant dels 5.500 euros, una xifra que en cap cas seria un impediment per la seva sortida si finalment optés per la via de la màxima categoria del bàsquet espanyol. Així mateix, la data límit està fixada el 15 de juliol.

PEÑARROYA: «NO TINC CAP OFERTA» / Fuenlabrada, i sobretot Manresa, continuen sent els interessats en Peñarroya, però el tècnic segueix sense tenir-ho clar: «A dia d'avui», va dir ahir el manresà, «no tinc cap proposta que reuneixi les condicions que jo he de tenir per marxar del meu equip». El tècnic va confirmar que n'ha tingut «de xerrades», però «cap oferta per dir sí o no».

En tot cas, Peñarroya considera que la situació actual «no és atípica tot i que ho sembli»: «Només cal veure com està el mercat, que no es mou res».

EL SALARI A L'ACB ÉS MÍNIM 130.000 EUROS / Segons la normativa de l'Associació de Clubs (ACB), un entrenador d'un equip d'aquesta categoria hauria de cobrar un mínim d'uns 130.000 euros per temporada. Tot i aquesta exigència, la realitat és diferent i és per això que hi ha clubs que justificant la seva situació econòmica rebaixen considerablement aquesta quantitat, cosa que, segons les fonts consultades per aquest rotatiu, afectaria directament al cas de Peñarroya. Aquesta seria una de les raons per les quals el tècnic no sortiria del River, on en cap cas cobraria una quantitat similar, ni fins i tot la meitat ni molt menys, tot tenint a favor de la seva permanència a Andorra la seva bona integració i com de còmode s'hi troba en comunió amb la directiva i amb el projecte esportiu, que no seria un altre que la lluita per l'ascens esportiu a l'ACB.

EL RIVER NO ESTUDIA ALTRES OPCIONS / Dimecres passat, quan el BC Andorra va renovar el seu patrocini amb Molines Patrimonis, el president Gorka Aixàs afirmava que tot i que la continuïtat de Peñarroya no està assegurada, en cap cas des de la direcció tècnica de l'entitat s'està buscant cap alternativa. En aquesta mateixa línia es manifestava ahir el màxim mandatari: «No hem mirat res».

EL MERCAT D'ENTRENADORS ES MOU / Mentre el River Andorra segueix sense saber qui entrenarà l'equip la pròxima temporada, d'altres tècnics de la passada Adecco Or ja estan prenent posicions de cara a la pròxima campanya. De continuïtats ja és oficial que Natxo Lezkano, tècnic del Palència Baloncesto aquesta temporada, tornarà a ser a la banqueta castellana. Per altra part, pel que fa a sortides, Carlos Frade, que fins ara dirigia el Càceres, ha pres la decisió d'abandonar la casa extremenya, entre altres coses perquè se li devien diners. Així mateix, Antonio Herrera, que entrenava el Leyma Corunya, finalment ha sortit del club gallec per firmar com ajudant de Joan Plaza a l'Unicaja de Màlaga de l'ACB.

Per últim, Borja Comenge, que era entrenador del Barça B, és el principal rival de Peñarroya en les travesses per ocupar la banqueta del Manresa. La decisió per un o altre també pot estar lligada a l'auditoria que el club manresà ha de fer i que ha de lliurar a l'Associació de Clubs per tal d'obtenir l'aprovació per seguir a la màxima categoria l'any vinent, tràmit pel qual també haurà de passar el Lagun Aro. El límit per la presentació d'aquesta documentació és el 30 de juny, i la decisió de l'ACB no s'allargaria més enllà de l'1 de juliol. Potser a partir d'aquesta data s'acceleren les negociacions entre tècnics i clubs, i el River acaba sabent quin és, o no, el seu entreandor per la campanya 2013-2014.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT