PUBLICITAT

D'encistellar, a la Quebrantahuesos

  • Jordi Olcina va córrer dissabte la marxa cicloturista de 200km «enredat» pel també exjugador César Sanmartín
R. MORA
SABIÑÁNIGO

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

La Quebrantahuesos és la marxa cicloturista amb més fama a Espanya. Hi participen més de 9.000 ciclistes que arriben no només del mateix país veí, sinó fins i tot dels Estats Units, Austràlia o Colòmbia. I també d'Andorra. Aquest any la participació del Principat ha estat ampla, amb ciclistes de l'Agrupació Ciclista Andorrana però també del Triatló, i entre ells hi era un home que fa només tres anys encara jugava a bàsquet però recuperava una tradició familiar. Es tracta de Jordi Olcina, que «enredat» com diu ell pel seu amic César Sanmartín, exjugador de l'ACB en equips com Joventut de Badalona, Breogán de Lugo, Gran Canaria o Lagun Aro Bilbao Basket, es va presentar el passat dissabte a Sabiñánigo en la línia de sortida, amb 200km per davant i els ports de Somport, Marie Blanque, Portalet i Hoz de Jaca.

9h 42min i 52s van trigar els dos exjugadors de bàsquet en complir amb els 200km. Olcina, al Portalet, quan era a un quilòmetre del cim, es va aturar a saludar un altre amic i li va dir: «Això està fet». Li quedava només l'Hoz de Jaca, però el port on hi era, de 25km, estava acabat i amb ell les grans dificultats, que passaven, abans, per les duríssimes rampes del mític Marie Blanque que obliguen a molts a anar a peu: «Em va sobtar veure tanta gent caminar».

Olcina s'ha vist en aquesta aventura per culpa del passat recent i llunyà. Recent, perquè Sanmartín un dia el va trucar i li va dir si s'apuntava i ell, una mica inconscient, va dir que sí. Llunyà, per altra part, perquè quan l'exjugador del BC River Andorra tenia 17 anys, fins als 19, sortia amb la Penya Ciclista Badalona i es feia les seves rutes de 70 i 80km, «amb una Olmo i un canvi Campagnolo», recorda. Després va arribar el bàsquet, Extremadura, l'arribada a Andorra i el River i el seu pas pel Sedis La Seu, on va ser ell qui va «enredar» un altre jugador, Marc Vila, en una passió que tots dos comparteixen avui. «Fa tres anys que em vaig comprar la bici», afirma Olcina, que deixa clar que una altra de les motivacions que l'han portat a ser cicloturista és que és monitor de natació dels fills de Purito Rodríguez i Ángel Vicioso a Encamp. «M'han contat moltes anècdotes i com anar en bici, i això ha estat una motivació i una il·lusió més». Olcina diu que repetirà l'experiència, on aquest any hi van ser també d'altres del país com Lluís Sanvicente (6h 37min) o Yolanda López i Pep Pome (8h 20min).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT