PUBLICITAT

L'Open Hotel St. Gothard fregarà el límit de 180 inscrits

  • El president, Rechi, admet: «Hem salvat la prova gràcies al patrocini privat»
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Representants del St. Gothard juntament amb el president de la FEVA Rechi i el director tècnic, De la Riva Foto: FEVA

L'Open Internacional Hotel St. Gothard d'Andorra tornarà a tenir en la 31a edició un cartell gens llunyà al de l'aniversari de tres dècades disputat l'estiu passat, farcit de jugadors amb titulació internacional. La competició per excel·lència de la Federació d'Escacs Valls d'Andorra (FEVA) es disputarà del 10 al 28 de juliol vinents i hores d'ara hi ha 145 inscrits, xifra que a tres mesos vista preveu fregar el límit d'inscrits, establert en 180.

Un dels motius de més pes per explicar tanta atracció suscitada lluny de les nostres fronteres es deu a que el torneig està dotat amb 10.500 euros en premis, aportats per l'Hotel St. Gothard i repartits en diferents quanties depenent de la classificació, començant per un primer premi valorat en 2.200 euros; també hi haurà per al millor veterà, el primer i el segon andorrà i els guanyadors en les categories sub16, sub14, sub12 i sub10, a més d'un premi a la millor partida de tot el campionat.

Per això el president de la FEVA, Francesc Rechi, no va dubtar a confessar: «Hem tingut molts problemes econòmics però gràcies a que hem trobat patrocinadors privats definitivament hem pogut salvar el torneig. Amb aquest acord [vigent també per al 2014] podem continuar creixent».

Els–de moment– 145 inscrits representen 20 països de tot el món dels quals 45 tenen titulació internacional. Els caps de sèrie principals seran Eduardo Iturrizaga (Veneçuela, primer favorit), el guanyador del 2007 Maxim Rodstein (Israel, número 2), el vencedor del 2006 Fernando Peralta (Argentina, número 3) i d'altres figures com el campió d'Espanya de fa tres anys Àlvar Alonso i el seu compatriota Julen Arizmendi, el campió de Jamaica, Duane Rowe, el d'Illes Maurici, Matieu Midonet, el primer espasa andorrà David Nordwood o el campió sub-20 de França, Michael Masoni.

En fèmines apunten al triomf la número u de Luxemburg, Fiona Stellantoni, la equatoriana Carla Heredia i la india Tania Sachdev.

Com a peculiaritat, l'Open 2013 estrena una APP per tots els sistemes mòbils en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès– que permetrà als jugadors interactuar i tenir una agenda online; també hi haurà una càmera per veure el directe en streaming al web de la FEVA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT