PUBLICITAT

Dos ponts de fusta compleixen amb les exigències de l'UCI

  • La primera estructura, que creua la carretera, ja acabada, ha suposat una despesa de 100.000 ?
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El pont que travessa la carretera, en una imatge d'ahir, ja finalitzat Foto: VALLNORD

Ahir una delegació de Vallnord va visitar, acompanada pel biker Cédric Gracia, la nova instal·lació que s'ha construït al Coll de la Botella per salvar l'encreuament de la carretera. Com que això era una exigència de la Unió Ciclista Internacional (UCI), i una mica més a sota, dins del bosc, hi havia un altre encreuament amb una pista, l'aposta de l'organització de la Copa del Món de btt que acollirà Andorra del 24 al 28 de juliol ha estat situar allà dos ponts que eviten zones perilloses i, a més, li donen al circuit un aire d'espectacularitat important. Gracia, de fet, ahir estava entusiasmat. El cost de la primera estructura, ja acabada, ascendeix a uns 100.000 euros. El segon pont de baix es col·locarà a partir del 2 de juliol.

L'estructura que creua la carretera evita així el control de seguretat que hi havia d'haver per tal d'evitar encreuaments en aquella zona, i compleix amb la demanda de l'UCI. El pont està situat a 5,50 metres d'alçada –la normativa exigia 5 metres mínim– i té una llargada de 45 metres, i dos metres d'ample. «Hem d'esperar a la Copa Catalana», que serà el primer test oficial, «quan vindran els delegats tècnics de l'UCI de cross country i descens, i llavors ja tindrem la valoració oficial», va dir ahir el director general de Vallnord, Martí Rafel, que amb tot es mostrava molt satisfet pel resultat de l'obra.

La necessitat de fer aquesta estructura radicava en què el circuit per passar de la part alta al vessant de la muntanya que connecta directament amb el descens a fons fins la Massana, havia de creuar sí o sí per la carretera. Amb això, s'evita l'asfalt i aquest «punt negre», segons Rafel, i amb el segon pont el que es fa és volar també per sobre d'una pista forestal que s'havia de creuar. «És espectacular, com un Dragon Khan», va afirmar Rafel.

DINS DELS CRONOS QUE DEMANA L'UCI / En la Copa del Món de descens, l'UCI exigeix uns temps mínims i màxims. De mínims, en el circuit que va acollir Vallnord al 2008-2009 s'hi estava massa just, ja que fregava els dos minuts i els més bons fins i tot el rebaixaven. Per altra part, per la part de màxims l'UCI demana 5 minuts de sostre, i el que s'ha preparat ara estarà molt a prop d'aquest registre.

El circuit compta amb una distància total de 2,5km en un desnivell de 700 metres, i amb l'atractiu afegit que la sortida dels corredors serà des del mateix pàdoc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT