PUBLICITAT

La Ronda dels Cims dóna el tret de sortida a l'Andorra Ultra Trail Vallnord

  • El risc d'allaus ha fet descartar l'ascens al Pic del Comapedrosa, i en contrapartida es pujarà a l'Alt de la Capa
21062013-ULTRATRAIL

La sortida dels corredors participants a la Ronda dels Cims ha donat el tret de sortida a l'Andorra Ultra Trail Vallnord 2013 aquest divendres al matí. Ordino ha estat el punt de sortida per als 339 corredors d'aquesta prova de 171 quilòmetres i 13.000 metres de desnivell. La competició, que consta de quatre proves que se celebraran des d'aquest divendres i fins diumenge, compta amb un total de 2.044 corredors de 33 països diferents.

Els organitzadors van explicar el dia de la presentació que la prova amb més inscrits és la Trail amb 664 corredors, que a més per primer cop formarà part de la Copa d'Andorra. A nivell de nacionalitats, els organitzadors han destacat que han crescut sobretot els estrangers, ja que hi ha 168 atletes que no són ni andorrans, ni espanyols ni francesos. Tot i que s'han superat els 1.671 inscrits de l'any passat, Gerard Martínez va reconèixer que el ritme d'inscripcions a partir del maig ha estat més lent perquè la gent ja començava a veure que la gran quantitat de neu dificultaria la cursa.

Precisament, com que hi haurà diversos passos amb neu (Pla de l'Estany, Bony de la Pica, Port Negre, Bou Mort, Coll dels Isards), s'han reforçat els equipaments obligatoris i s'aconsella utilitzar grampons. En canvi, el risc d'allaus ha fet descartar l'ascens al Pic del Comapedrosa, i en contrapartida es pujarà a l'Alt de la Capa. Per tot plegat, es calcula que hi haurà entre un 10 i un 15% menys de desnivell positiu.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT