PUBLICITAT

La FACA insisteix a modificar els horaris comercials d'aquest any

  • L'entitat vol parlar amb el Govern per obrir, com a mínim, el pont de la Mercè
  • Venable, de Prada Ramon, assumeix la presidència en el lloc de Fraissinet
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El fins ara president, David Fraissinet, presenta la nova junta de la FACA, ahir. Foto: TONY LARA

La Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA) vol reunir-se amb el Govern per tal de posar damunt la taula, una vegada més, la qüestió de les tardes de diumenge d'obligat tancament. Encara que el ministre de Turisme i Comerç ja va anunciar que no té la intenció de modificar el decret d'horaris comercials per a aquest any, des de la Federació esperen que l'Executiu reconsideri aquest plantejament i estudiï la possibilitat de deixar obrir alguna de les cinc tardes de diumenge que encara no han passat i que el calendari estableix que són d'obligat tancament. Entre aquestes tardes, hi ha la del 26 de setembre, que coincideix amb el pont de la Mercè i, per tant, amb un festiu a la ciutat de Barcelona.

La FACA va celebrar ahir la seva assemblea general ordinària, durant la qual es va aprovar el canvi de junta directiva i es va escollir Susagna Venable com a nova presidenta de l'entitat, en substitució de David Fraissinet. Venable és la presidenta de l'Associació de Comerciants del carrer Bonaventura Riberaygua i Prada Ramon i, tal com va explicar ella mateixa en una compareixença posterior a l'assemblea, prové del petit comerç.

El relleu a la presidència s'ha produït perquè els mateixos estatuts de la Federació estableixen que el canvi s'ha de fer cada dos anys. En qualsevol cas, la presidenta va assegurar que la seva intenció és "donar continuïtat a la feina feta fins ara i als projectes que s'han encetat, així com engegar-ne de nous".

Tot i que el perfil de la presidència és sensiblement diferent, en el sentit que Fraissinet està vinculat a uns grans magatzems, mentre que Venable prové del petit comerç, tant Fraissinet com Venable van assegurar que això no suposarà cap canvi en l'orientació de l'entitat i que "la FACA sempre ha tingut molt clar que representava tant el petit com el gran comerç".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT