PUBLICITAT

Els hotelers volen que no es cobri la taxa turística

  • Cinc càmpings no podran obrir possiblement durant tota la temporada d'estiu
EL PERIÒDIC
VIELLA

Periodic
Un dels establiments afectats per les inundacions a la Vall d'Aran, ahir Foto: acn / marta lluvich

La Federació d'Hosteleria de Lleida ha demanat que no es cobri la taxa turística a la Vall d'Aran durant dos anys. El seu president, Juan Antonio Serrano, va subratllar ahir que aquesta seria una solució «ràpida» i «eficaç» perquè els empresaris «poguessin utilitzar aquests recursos per finançar les seves infraestructures o bé perquè els clients no l'hagin de pagar». Així mateix, Serrano va indicar que el 90% dels establiments estan en ple funcionament i que només s'ha anul·lat un 10% de les reserves per aquest cap de setmana i Sant Joan.

Segons va puntualitzar el president de la Federació d'Hosteleria de Lleida, dels vuit càmpings que hi ha a la Vall d'Aran, sis estan afectats, dels quals cinc no podran obrir possiblement durant tota la temporada d'estiu. En aquest sentit, recomanen que les reserves es desviïn als tres càmpings que no estan afectats.

Serrano va indicar que també hi ha vint restaurants afectats, que «d'aquí a poc temps» podran tornar a funcionar, excepte un d'aquests. Els hotels també podran tornar a funcionar aviat menys alguns que han patit inundacions als baixos i que tardaran una mica més a tornar a la normalitat. El president de la Federació ha volgut transmetre un missatge tranquil·litzador dient que tot i les greus inundacions el 90% dels serveis estan funcionant amb normalitat i només s'han anul·lat un 10% de les reserves per aquests dies de Sant Joan.

A banda, Serrano va reiterar que a més d'hotels i restaurants, també hi ha altres establiments afectats com comerços i garatges.

Des del gremi d'hosteleria es vol ajudar al sector empresarial a nivell informatiu i de gestió amb les assegurances ja que en aquest sentit, segons va assenyalar Serrano, els empresaris «s'han sentit poc valorats».

carreteres / Els danys ocasionats per la riuada a les carreteres i camins de la Vall d'Aran tenen un cost de més de quatre milions d'euros. Es tracta d'una xifra encara aproximada que ha donat a conèixer el Síndic d'Aran, Carles Barrera, a falta de fer una avaluació general de tots els danys. Les dues vies més afectades són la C-28 i l'N-230. La primera té dos punts crítics, un entre Garòs i Gessa i un altre enter Salardú i Arties. L'N-230 està en molt mal estat de Les a la frontera francesa. Per aquesta via, que continua tallada, hi passen diàriament uns 600 vehicles entre Viella i França. També hi ha moltes vies secundàries que estan en risc de patir esfondraments i per aquest motiu només tenen operatiu un carril.

Aquesta xifra fa referència a les reparacions que s'hauran de fer a la C-28. Pel que fa a la N-230 el govern de l'Estat haurà de quantificar els danys. Pel que fa al servei de transport públic intern ha quedat solucionat. Al haver-hi trams complicats a les vies en un inici es farà amb petits busos amb capacitat per unes 20 persones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT