PUBLICITAT

La Ronda ja corre a l'espera de l'inici del Mític i el Celestrail a la nit

  • Es preveuen algunes tempestes a la tarda i l'organització es planteja neutralitzar al Bony de la Pica
R. MORA
ORDINO

Periodic
Les gairebé dues mil borses que es donaran als corredors en recollir la inscripció, i a la dreta el director de cursa, Gerard Martínez, dóna el seu dorsal al japonès Kenichi Yamamoto, ahir Foto: TONY LARA

Des de les 7.00h d'aquest matí la Ronda dels Cims (171km) ja corre per les muntanyes andorranes, el que significa que ja ha començat un Andorra Ultra Trail que no finalitzarà fins el pròxim diumenge a la nit quan està prevista l'arribada de l'últim corredor. Aquesta nit, a les 22.00h, serà l'inici de l'Ultra Mític (110km), mentre que a les 00.00h arrencarà el Celestrail (83km). Demà a les 9.00h serà el torn del Trail (35km) i diumenge, també a les 9.00h, del Solidaritrail (10km). Avui, però, l'organització estava pendent dels parts meteorològics, perquè donen pluja aquesta tarda i hi ha opcions clares de variar una mica el recorregut de la Ronda o fins i tot neutralitzar-ho.

«Les previsions de la tarda és el que estem mirant, perquè és indiscutible que hi haurà pluges», va dir ahir el director de cursa, Gerard Martínez. «Hi ha possibilitats de tempesta i hi haurà gent que en aquell moment estarà al Bony de la Pica, i és un lloc relativament exposat, on hi ha una canal, i estem estudiant fer un canvi de recorregut o bé una neutralització al Coll de la Botella», va assegurar ahir a la tarda just quan començaven a arribar els primers corredors a arreplegar el seu dorsal.

Martínez considera que el que han de fer com a organització «és ser molt reactius, i fins i tot proactius i anticipar-nos als problemes que puguin haver-hi», perquè segons l'andorrà, el que està «per sobre de tot» és la «seguretat dels corredors, però també dels voluntaris». «Tenim quatre anys d'experiència», va cloure. Així mateix, va confirmar que s'espera una cita molt humida pel desgel i les pluges dels últims dies: «La gent estarà amb els peus molt molls perquè el terra està saturat d'aigua».

EL GUANYADOR OSCAR PÉREZ, AL MÍTIC / L'actual campió de la Ronda, Óscar Pérez López, no podrà participar a la aquesta cursa, segons l'organització, i «sembla ser que sí estarà en el Mític», en paraules de Martínez.

EL JAPONÈS YAMAMOTO, UNA ESTRELLA / Ahir sobtava veure el desplegament al voltant del japonès Kenichi Yamamoto, que tot i no haver tastat una distància tan llarga com els 171km de la Ronda dels Cims, és un dels que sona per al podi i és, a més, molt conegut al país nipó.

Ara bé, de favorits en una cursa com aquesta en què poden passar tantes coses, és arriscat parlar-ne. De noms coneguts, però, el francès Julien Chorier, guanyador de l'Ultra de 112km de 2010 per davant de Miguel Heras, o l'espanyol Salvador Calvó, segon l'any passat a la Ronda. En dones repeteix Nerea Martínez, vencedora en l'edició de 2012 i que tindrà el dorsal número 1. Siguin aquests o no els vencedors, tots els corredors mereixen l'admiració.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT