PUBLICITAT

Andorra lluitarà per ser a mitja taula a la Copa d'Europa

  • La FAA viatja a Eslovàquia amb 21 atletes, molts d'ells debutants, i valors com Sansa o Bernadó
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bernadó serà un dels veterans en un equip en què predomina la joventut i les cares noves Foto: ÀLEX LARA

No és un equip per obtenir un gran resultat, i així ho assumeixen des de la Federació Andorrana d'Atletisme (FAA), que ha preferit apostar per la joventut per intentar mantenir Andorra a la meitat de la taula a la Copa d'Europa de Nacions que es disputa des de demà a la ciutat eslovaca de Banska Brystika. La delegació la formen 21 esportistes, entre ells moltíssimes cares noves com les de Nil Graells, Anna Sirvent, Cristina Llovera, però també de veterans, com Pep Sansa, Toni Bernadó o Sílvia Felipo.

Després de l'aturada de la temporada passada, en aquesta ocasió s'ha posat en marxa aquesta Copa d'Europa de Nacions en què Andorra competirà en la Tercera Divisió. La cita és demà i demà passat a Banska Brystika, a Eslovàquia, on la delegació tricolor es va desplaçar ahir a la tarda. «El nostre objectiu és acabar entre els sisens o setens», va manifestar ahir Eduard Garcia, president de la Federació.

Andorra competirà contra els combinats nacionals de Malta, Bòsnia, Armènia, Macedònia, Montenegro, Islàndia, Georgia, Azerbaidjan, Letònia, Luxemburg, Albània, Moldàvia, Eslovàquia i un conglomerat de Petits Països com San Marino, Liechtenstein, Mónaco i Gibraltar, que formen part de l'Associació de Petits Estats on Andorra ha preferit no entrar per anar individualment.

ELS 21 ATLETES / Les proves de mig fons són per als clàssics, això és en homes Toni Bernadó en el 5.000 i Pep Sansa en el 3.000 obstacles, a més de Eli Missé en els 5.000 femení. En velocitat, els 100 seran per a Mikel De Sa i Cristina Llovera, que també disputaran els 200. Al 400 tindrem Pol Zamora i Sílvia Gancedo, mentre que en 400 tanques Gancedo repetirà, però en homes hi serà José Carlos Guerra. Tots dos, a més, faran els 110 tanques ell, i el 100 ella. En el 800, Laira Isus i Nil Graells, i en el 1.500, Felipo i en homes Carlos Gómez. Felipo correrà també els 3.000 llisos, prova on en categoria masculina hi serà Manuel Fernandes Pita. Per altra part, en llargada estaran Àngel Miret i Anna Sirvent. Miret repetirà en alçada, on en dones serà Ariadna Morgade. Sirvent, per la seva part, repetirà en el triple salt. En perxa, Miquel Vílchez, i en disc, martell, pes i javelina, Rubén Rajadell i Elena Villalón. També hi haurà el 4x100 i 4x400 en homes i dones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT