PUBLICITAT

Caldea preveu tancar el 2013 amb més d'un milió d'euros de pèrdua

  • Els resultats de l'any passat aboquen un benefici de 900.000 euros que s'allunya de l'assolit el 2011
G. GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'edifici de Caldea cobert per una de les nevades d'aquest últim hivern. Foto: ÀLEX LARA

La Societat d'explotació mixta del centre termolúdic d'Escaldes-Engordany, Semtee SA, preveu un resultat d'explotació negatiu per aquest any, amb unes pèrdues de més d'un milió d'euros per l'increment de les despeses d'amortització corresponents a la inversió feta al nou wellness Inúu, segons s'explica en l'informe que el Consell d'Administració ha enviat als accionistes i que s'examinarà dijous que ve, 27 de juny, en assemblea general ordinària.

De fet, el capítol d'amortitzacions passa d'1,4 milions d'euros el 2012, a 3,1 milions aquest any. I de la mateixa manera, el capítol d'altres despeses també s'incrementa passant de 3,5 milions l'any passat a més de 5,5 milions en aquest exercici. Així, tot i que els ingressos previstos siguin molt superiors als de l'any passat, amb un increment de més de 3 milions d'euros, el resultat continua sent negatiu. I és que als més de 14 milions d'ingressos caldrà restar, a finals d'any, més de 15 milions de despeses i el resultat de l'exercici serà de –1.149.103 euros.

La Semtee explica que els ingresos previstos per aquest any es van determinar en base a l'històric dels resultats de l'any passat i del 2011. En quant a les despeses d'explotació, anuncia la continuïtat de les polítiques de contenció en recursos humans i compres de materials i subministres. Així, tot i la contractació de 24 persones més per cobrir les necessitats del nou centre Inúu, preveu continuar amb l'esforç d'adaptar al màxim possible els recursos a les variacions de la demanda al dos centres, creant sinergies. I la despesa en materials i subministraments es redueix gràcies a l'optimització del consum amb l'adquisició d'equipaments. L'informe assenyala com avenços la reducció del consum en materials destinats al tractament de l'aigua, i l'adquisició d'equips destinats a reduir la part d'energia elèctrica reactiva.

Inversions / L'informe també explica que les inversions es mantindran en la línia de l'any passat i que, d'acord amb el criteri de modernitzar l'edifici i les instal·lacions de Caldea, es mantindrà la partida destinada a reparacions i conservació. El programa d'inversions previst està marcat per la voluntat de la Semtee de dotar Caldea d'una nova instal·lació que generi un efecte novetat. També està previst canviar els dos ascensors que connecten el lobby a l'aparcament. La resta d'inversions corresponen als treballs planificats cada any per al manteniment de l'edifici. De moment, en l'última parada tècnica ja es van fer els treballs de neteja i pintura de les estructures verdes dels espais termals, previstos com a excepcionals.

En el capítol de despeses, la Semtee també preveu una partida important en publicitat d'1,6 milions d'euros destinada al llançament, la promoció i la comercialització del nou centre Inúu en els diferents mercats objectiu. Per últim, tot i que els comptes d'explotació s'han tractat per separat, l'informe apunta que «el compte de pèrdues i guanys es presenta conjuntament pel global de l'empresa».

Resultat modest el 2012 / El resultat de l'exercici de l'any passat és modest amb un saldo positiu de 904.125 euros que se situa lluny del resultat obtingut el 2011, que pujava a 1.931.612 euros. Les xifres que expliquen la davallada són el retrocés de la xifra de negoci i un lleuger augment de la despesa. Els ingressos totals d'explotació van baixar d'11,6 milions el 2011 a 10,8 milions, l'any passat. En canvi, la despesa es va incrementar passant de 9,7 milions el 2011 a 9,9 milons, el 2012. No obstant això, la Semtee es felicita d'assolir el resultat final de 904.000 euros, una mica per sobre dels 847.000 euros pressupostats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT