PUBLICITAT

La Ronda atreu figures mediàtiques

  • Corredors com el nipó Yamamoto, l’australià Cooper o el nord-americà Campbell són referents al seu país
IVÁN MOURE.
PAL

COOPER
L’australià Cooper a dalt d’una cresta en un reconeixement que ha fet aquests dies per la Ronda dels Cims. Foto: M. T.

La Ronda dels Cims no passarà ni molt menys desapercebuda a nivell mediàtic. Ni a Andorra ni en la resta del món. Perquè la cursa més llarga de la història de l’Skyrunner, que des d’aquest any serà puntuable per al calendari mundialista d’ultres, ha atret figures de gran pes mediàtic en els seus països.
Seran a Ordino, en la línia de sortida, coneguts per a nosaltres com l’espanyol Òscar Pérez, guanyador de l’edició del 2012 o Xavier Teixidó, corredor de la Federació Andorrana de Munyanyisme. Però s’afegeixen més corredors que tindran el cartell de favorit com ara el japonès Kenichi Yamamoto, l’australià Matt Cooper, els nord-americans Jared Campbell i Dave James, l’italià Bruno Brunod. Amb aquest cartell, completar els 171 quilòmetres de distància i els 12.100 metres de desnivell positiu en menys de 30 hores, malgrat la neu, pot ser possible si el temps no és massa calurós i si no apareix la pluja.

La TV nipona vindrà

Yamamoto és el més idolatrat en el seu país, Japó, i de fet la seva inscripció en la cursa andorrana ha atret l’atenció dels mitjans de comunicació. El Canal d’àmbit nacional Novajika, que treballa per a la multinacional dels Estats Units TBS, ha vingut amb un equip per cobrir el paper del que és tot un ídol per als nipons. Guanyador de l’Ultra Trail Mount Fuji, Yamamoto va debutar a Europa amb un vuitè lloc en la prestigiosa ultra del Mont Blanc i l’any passat va pujar la seva popularitat com l’escuma quan es va convertir en el primer corredor de muntanya del seu país que guanyava una carrera al vell continen: la 100 mile Grand Raid Des Pyrénées.
La resta de mitjans acreditats per la Ronda dels Cims són més propers: Itàlia, per Alessandro Crippa , Alfio Rinaldi i sobretot, pel conegut Bruno Brunod, un dels primers impulsors del que avui en dia es coneix com l’Skyrunner, referència al país transalpí i que aquest any ha tornat a competir, amb 51 anys, després de set temporades retirat; Regne Unit, per l’eminència Kenny Stuart, un altre pioner d’aquest esport que ja s’apropa a la seixantena d’edat; Alemanya, que tot i no tenir cap referent en la Ronda és un país que està guanyant adeptes de manera meteòrica; i França, Espanya i Andorra, els tres països que aporten més participants en l’AUTV 2013.
Tenim, però, d’altres corredors estrangers als quals no els acompanyarà la premsa del seu país, però que durant aquest divendres, dissabte i diumenge tindran a la gent en suspens. L’australià Matt Cooper, per exemple, fa dies que és al Principat amb la seva família; està instal·lat al càmping Xixerella i cada dia surt a reconèixer el recorregut.
També s’hauran de tenir en compte els nord-americans Dave James i Jared Campbell, que també el podem trobar per les muntanyes del país des de fa un temps, fent el reconeixement del recorregut de la Ronda i dormint en els refugis.
L’espanyol Òscar Pérez, que apunta a ser el màxim rival espanyol i que defensa el triomf, no necessita presentacions com tampoc les necessita el francès Julien Chorier, guanyador de l’Ultra 2010 –112 km. i 9.700 m. de desnivell– ni el representant tricolor Xavier Teixidó, que podrà fer veure al país que Andorra no està lluny de les grans potències d’aquest esport. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT