PUBLICITAT

Del Rei fins a Alemanya

  • Roberto Duarte pedaleja vora 3.000 km, d’Ontinyent a Frankfurt, amb l’objectiu de recaptar fons per un infant amb una malaltia rara
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

duarte
Duarte i l’Edu Pinto, durant la ruta que el primer fa per recaptar fons. Foto: FACEBOOK DUENDE DE LA VIDA

Aquest Nadal un infant de sis anys, Edu Pinto, va escriure una singular carta als Reis. Singular pel contingut, i també pel destinatari, ja que anava dirigida al Rei d’Espanya. A la missiva l’Edu demanava sense embuts «una oportunitat per viure», una ajuda perquè els metges accedissin a operar-lo. El jove pateix una malaltia rara, el síndrome Guillain Barré, trastorn que afecta l’aparell nerviós i que el manté prostrat en una cadira de rodes des dels quatre anys. Té una esperança de vida de tres anys.
Quan Roberto Duarte es va assabentar d’aquesta història i va conèixer personalment a tant a l’Edu com a la seva família, no ho va dubtar ni un moment. Calia mobilitzar la ciutadania, remoure la consciència solidària. I va tirar per la via que més controla, la que millor sap fer. La de l’esport. El passat 7 de juny va decidir emprendre una ruta amb la seva bicicleta que el portarà per 75 ciutats, recorrerà vora 3.000 quilometres i té com a destí final Frankfurt. Tot i que la ruta no s’acaba aquí, ja que la seva intenció és fer el camí de tornada, passant per Santiago de Compostel·la. I dins aquest periple, ahir i avui tocava fer escala a Andorra.
L’objectiu de la ruta és aconseguir recaptar fons per a la rehabilitació de l’Edu, «lluitar per una vida», exposa Duarte. Calcula que pedalejarà dos mesos i mig, on donarà a conèixer la història d’aquest infant convençut que es pot curar.
De moment l’experiència està sent bona. «Menjo i dormo gràcies a la solidaritat», explica Duarte. Andorra tampoc ha estat una excepció.
Acostuma a pedalejar cinc dies i a descansar-ne dos. No té pressa per arribar al seu destí. La pressa la té l’Edu. De moment la recaptació «va fent», diu no massa convençut, afegint que tota la informació per als qui vulguin sumar-se a la causa està al Facebook Duende de la Vida. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT