PUBLICITAT

Tres grups presenten ofertes vinculants per Inversis Banco

  • Es tracta d'Andbank i BPA i de la firma portuguesa Orey
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
L'edifici d'Inversis Banco a Madrid Foto: EL PERIÒDIC

Finalment han estat tres les entitats que han presentat ofertes vinculants per Inversis Banco. Es tracta de les andorranes Andbank i BPA i la firma portuguesa Orey, que es presenta al costat del danès Saxo Bank. S'ha caigut del procés en l'últim moment la firma de capital risc Alana Partners que va decidir no presentar oferta malgrat haver participat en el procés fins al final.

Segueix d'aquesta manera l'operació que va començar al gener i que, previsiblement, estarà completada almenys nominalment en els pròxims dies quan es conegui el comprador final. La setmana que es reunirà el consell d'administració (liderat per Bankia i Banc Sabadell) per decidir quina oferta tria finalment. Posteriorment, començarien els processos de les aprovacions pertinents (l'operació ha de ser aprovada pel Banc d'Espanya) i les integracions de l'entitat compradora i la comprada.

No es coneix per ara la quantia exacta de les ofertes presentades a KPMG (la firma que lidera el procés de venda) però en el mercat s'estima que estarien entre els 120 i els 150 milions d'euros.

Dilluns va acabar el termini per presentar les ofertes vinculants. Hi ha tres sobres. D'aquesta manera, dels sis aspirants inicials, s'han despenjat tres. Els fons Alana Partners i Advent van tirar la tovallola. Tots dos grups van renunciar a participar a les reunions finals –el data room i management, realitzades a la seu d'Inversis. US Bancorp, que va oferir 100 milions, ha fet un pas enrere.

Andbanc i BPA justifiquen l'interès en l'entitat –que va fundar Caja Madrid– per la plataforma logística, la base de clients i la fitxa bancària. Bankia té mandat de Brussel·les per vendre totes les seves participacions. El grup que presideix Ignacio Goirigolzarri assegura que tancarà el millor tracte possible.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT