PUBLICITAT

L'escalador d'un rec provoca inundacions a Santa Coloma

  • L'aparell es va trencar i l'aigua desguassa en prats i soterranis
G. GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'escalador del rec de Can Molines que es va trencar ahir, l'aigua del riu va inundar els prats i altres soterranis Foto: TONY LARA

Els Bombers van fer fins a quatre sortides ahir al matí per aturar les filtracions d'aigua que s'estaven produint a l'alçada de Santa Coloma, des del riu fins els soterranis de l'escola andorrana, i d'alguns tallers propers al carrer Prat de Salit. La inundació va ser provocada pel trencament de l'escalador del rec de Can Molines, que en cedir, va deixar el pas lliure a l'aigua que baixava amb fort cabal pel riu Valira. El trencament va provocar primer la inundació dels prats de Can Molines i després l'aigua va anar guanyant els locals insdustrials del carrer de Prat Salit i els soterranis de l'Escola andorrana. La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, que ahir es trobava a la Vall de Boí amb una delegació andorrana per descobrir-ne l'adaptació als requisits de la Unesco i «intercanviar experiències en relació a la museïtzació de la vall del Madriu» segons va explicar, també va afegir que « de protecció civil ens han dit que el risc està controlat i no s'esperen canvis en les pròximes hores, per això no hem posposat el viatge». Ferrer també va argumentar que «la inundació de Santa Coloma no és deguda al riu sinó al fet que l'escalador del rec de Can Molines s'ha trencat i per això, l'aigua ha arribat fins al soterrani de l'Escola i alguns locals, però abans de marxar ja ens han dit que estava solucionat». La cònsol també va reiterar que protecció civil «no espera grans precipitacions en les pròximes hores» i que per això, «pensen que el riu es mantindrà a un nivell raonable».

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, va explicar ahir a l'ANA que les precipitacions de la matinada de dilluns a dimarts, van deixar una mitjana de 20 litres per metre quadrat, tal com s'esperava, i el pic màxim de cabal a alta muntanya s'havia produït entre les 7 i les 8 del matí d'ahir, mentre que el riu va arribar a nivells màxims a la zona de Santa Coloma entre les 9 i les 10 del matí, però a partir d'aquesta hora el cabal va començar a minvar i el nivell de l'aigua a baixar. Areny va afegir que ahir al matí l'observatori de la Borda Sabater va tornar a registrar 80 metres cúbics per segon.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT