PUBLICITAT

Andorra acull 61 alumnes de tot Espanya

  • Els participants al concurs matemàtic organitzat per la conselleria d'Educació de l'Ambaixada espanyola i Morabanc arribaran el proper 23 de juny i a més de competir, descobriran el país amb tot d'activitats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Maria Soledad Salafranca, Mireia Maestre i Raquel Vallés, ahir. Foto: N. M / ANA

Un total de 61 alumnes i 23 professors arribaran a Andorra el proper diumenge 23 de juny per participar en la 24a edició de l'Olimpíada matemàtica nacional espanyola. Aquesta és la segona vegada que el Principat acull la cita després d'haver estat l'amfitrió de la quarta edició. La responsable de l'organització, Raquel Vallés, va agrair ahir la implicació de diverses entitats i va subratllar la feina per programar un seguit d'activitats que tenen per objectiu l'aprenentatge sinó també que els participants s'enduguin una imatge global del país.

Andorra participa des del principi en l'Olimpíada matemàtica nacional espanyola, i ja el 1993 va tenir ocasió d'acollir la quarta edició d'aquest torneig. Aquest any es prepara una sèrie d'activitats que tenen per objectiu tractar l'aprenentatge de les matemàtiques però també que els estudiants s'enduguin «una idea global del país» va explicar Vallés. Per això, el programa del certamen és molt complet amb sortides a totes les parròquies i activitats d'aprenentatge, lúdiques i turístiques. De fet, la consellera d'Educació de l'Ambaixada espanyola, Maria Soledad Salafranca, va argumentar que «per acollir l'esdeveniment s'ha de presentar la candidatura i un projecte, i que per tant, cal una preparació extensa».

La participació és sempre la mateixa i són els guanyadors de les olimpíades de cada comunitat autònoma els que poden gaudir-ne. Seran un total de 61 alumnes, tres de cada comunitat a excepció d'Andalusia que en porta sis, i de Melilla i el País Basc que en porten dos. També hi participaran un alumne del Marroc i cinc d'Andorra. Entre les activitats hi haurà sortides a Naturlàndia amb una prova d'orientació per equips, problemes matemàtics, proves al parc natural del Comapedrosa, un fractal gegant a la plaça de les Fontetes, visites a museus, xerrades i jocs matemàtics, patinatge al Palau de Gel i relaxació a Caldea. L'acte de clausura es farà al Consell General amb l'entrega de premis per a tots i un reconeixement als millors participants, però no hi haurà premis per als guanyadors. Vallés va insistir en que «l'objectiu no és que guanyin sinó la participació en equip». El pressupost és de 20.000 euros i la conselleria d'educació de l'Ambaixada espanyola va afirmar que «no es podria fer sense la col·laboració de MoraBanc i els altres patrocinadors».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT