PUBLICITAT

El Congrés de Viabilitat Hivernal obrirà ponències al públic

    • Comptarà amb 1.500 participants entre congressistes, acompanyants i expositors; i tindrà un pressupost d'uns 2 milions d'euros amb l'objectiu que s'autofinanciï
19062013 viabilitat
El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i la tècnica del Departament d'Ordenament Territorial, Fina Pastor, durant la presentació de l'espai firal del congrés.. Foto: ANA / M. T.

L'organització del Congrés Mundial de Viabilitat Hivernal que acollirà Andorra del 4 al 7 de febrer del 2014 vol que sigui 'un congrés de país', i per tant comptarà amb algunes ponències obertes a la població, ja que els temes que s'hi tractaran són d'interès pels ciutadans d'un país de neu. Així ho han indicat tant el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, com el secretari general de l'Associació Mundial de la Carretera, Jean-François Corté, que també ha avançat que el lema del congrés, Viabilitat hivernal en temps de crisi, té dues vessants: d'una banda l'adaptació necessària per fer front al canvi climàtic, que té un impacte important en la freqüència i la intensitat de les precipitacions; i de l'altra, la crisi econòmica, que fa reduir els costos d'explotació però mantenint els nivells de servei. Durant la presentació del congrés, que per primer cop se celebra als Pirineus, s'ha recordat que comptarà amb 1.500 participants entre congressistes, acompanyants i expositors; i que tindrà un pressupost d'uns 2 milions d'euros amb l'objectiu que s'autofinanciï amb les inscripcions, -que tindran un cost d'uns 1.000 euros per cada congressista-, el lloguer dels estands i els patrocinadors.
Text: L'organització del Congrés Mundial de Viabilitat Hivernal ha aprofitat la visita del secretari general de l'Associació Mundial de la Carretera, Jean-François Corté, per presentar l'esdeveniment, que el febrer vinent reunirà a Andorra uns 1.500 participants de 30 països diferents, i amb la presència de més d'una desena de ministres del ram.

Pel que fa a la temàtica de les ponències, que finalment s'han ampliat fins a 180, es parlarà sobre Viabilitat hivernal en temps de crisi, tant des de la perspectiva dels efectes que està portant el canvi climàtic a nivell de meteorologia extrema, i també per la contenció econòmica, que fa necessària una reducció dels costos d'explotació mantenint el nivell de servei tenint en compte que la gent és cada cop més exigent. Corté també ha indicat que es parlarà de com millorar la informació sobre carreteres, es presentaran noves tecnologies i nous materials, i es parlarà de noves tècniques per prevenir el gel, així com els efectes que té la sal en el medi ambient. A més, a banda del comitè encarregat de la viabilitat hivernal, el congrés també comptarà amb la presència del comitè de ponts i del comitè d'explotació de túnels.

A nivell d'organització, des del Departament d'Ordenament Territorial, Fina Pastor ha explicat que les conferències tindran lloc al Centre de Congressos, on es podran celebrar fins a cinc ponències simultàniament, i el recinte firal s'instal·larà a l'aparcament d'autobusos del costat de la seu del COEX, on s'habilitarà una rampa des de Prada Casadet i es tallarà el trànsit del carrer Doctor Vilanova. El sopar de gala es farà a la pista del Palau de Gel, mentre que el campionat i la demostració de màquines llevaneu tindran lloc al circuit de gel del Port d'Envalira. Durant el congrés, hi haurà visites tècniques a obres singulars del país, com el Funicamp, el dic d'Arinsal, el túnel del Pont Pla, el de les Dues Valires, el túnel d'Envalira i el Cenatra.

Els organitzadors han expressat el desig que sigui un congrés de país i que la població s'hi impliqui. Per aquest motiu, s'organitzaran ponències obertes al públic andorrà o fins i tot per apropar la temàtica als estudiants del país. El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha assegurat que el congrés tindrà un impacte econòmic important al país, ja que es tracta de congressistes disposats a pagar 1.000 euros per la inscripció. A més, faran una gran quantitat de concursos públics per tirar endavant els diferents aspectes del congrés, i s'editarà una petita guia de restaurants que ofereixin menús especials per als congressistes.

D'altra banda, aquest dimarts també s'ha anunciat que durant els dies previs al congrés, Andorra també acollirà un congrés mundial de meteorologia, i que per tant seran 'dos actes simultanis de gran impacte'.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT