PUBLICITAT

El cabal baixa però es manté l'alerta

  • El Govern augmenta la vigilància davant la previsió de pluges, sobretot a Sant Julià i a Santa Coloma
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Tècnics del COEX controlen el cabal del riu, ahir a Santa Coloma Foto: TONY LARA

El Govern va celebrar ahir una reunió a la caserna de Bombers, on hi van participar tots els cossos de seguretat. El motiu era analitzar la situació dels cabals dels rius, molt crescuts arran de la pujada de temperatures dels darrers dies. La trobada també va servir per decidir com afrontar la situació de precipitacions i vent que es preveu tant per avui com per demà. Malgrat que s'ha decidit mantenir la fase de prealerta –activada des del passat 9 d'abril–, el director de Protecció Civil, Francesc Areny, va voler llançar un missatge de tranquil·litat a la població ja que la quantia de pluges no serà suficientment elevada per causar problemes d'inundacions o d'altres desperfectes.

Les previsions de Meteo France apunten a precipitacions de com a molt 20 litres per m2, i per tant «no ens hauríem de preocupar», va assegurar Areny. Això sí, ahir a la reunió es va acordar que l'equip d'avaluació mesurarà els cabals dels rius tantes vegades com ho considerin durant tot el dia. Fins ara només ho avaluaven un cop diàriament. A Santa Coloma i Sant Julià és on més control es farà. Pel que fa a la fase de prealerta, encara s'allargarà almenys un parell de setmanes, va informar el director de Protecció Civil.

Més del doble que la mitjana / La tranquil·litat expressada per Areny es deu també a que el cabal del riu ha baixat des del cap de setmana. Divendres al vespre es va arribar a pics de 80 m3 per segon a Borda Sabater, quan la mitjana per aquesta època de l'any es troba entre els 30 i els 35. L'alçada del riu va arribar al metre i 35 cm. Diumenge i ahir, però, es va constatar una reducció d'aquest cabal.

A més a més, el període de precipitacions anirà acompanyat d'una baixada de temperatures, que permetrà reduir les quantitats de fosa de neu els propers dies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT