PUBLICITAT

Moliné: «Compto amb Justo per al curs vinent a Primera Catalana»

  • El president garanteix la continuïtat de la branca de futbol en la mateixa categoria i ensorra el de sala
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Justo, Pujol i Lucendo, amb la plantilla de futbol en la roda de premsa del 27 de maig per demanar solucions Foto: TONY LARA

François Moliné va tenir ahir al migdia una altra reunió hermètica amb el Govern per tractar el deute de 20.000 euros en sous amb la plantilla de futbol del FC Andorra i per parlar també dels números del club. Tant el president de l'entitat com el secretari d'Esports, Jordi Cerqueda, van negar-se a parlar de la reunió que, per ordre de Toni Martí –que porta aquest cas en persona– és com un secret de sumari. Ningú no pot parlar-ne. És tema tabú. Tant com el del gerent, Emili Puig, que continua en presó preventiva. L'única informació que va donar Moliné al respecte va ser: «Continuarem parlant dimecres, que ens reunirem de nou. No puc dir res més».

El club, però, va fent en la parcel·la esportiva, sobretot en el cas del futbol. A nivell de números el president ja té clar que és viable mantenir l'equip en la mateixa categoria i no va dubtar a afirmar: «He parlat amb Justo Ruiz al migdia i de fet compto amb ell la pròxima temporada perquè continuï sent l'entrenador de l'equip. A Primera Catalana».

Aquesta és tota una declaració d'intencions cap al tècnic, qui ja havia dit que ell continuarà si es manté el grup, si es soluciona el problema econòmic amb els jugadors i si la Federació Andorrana de Futbol (FAF) li permet compaginar el càrrec amb el de seleccionador sub-21, cosa que ja va fer la temporada passada sense cap problema tot i que aquest any hi ha eleccions. Justo va admetre que les paraules de Moliné «són una alegria per mi» i va reiterar que si la FAF ho veu bé «jo estic disposat a seguir».

És sabut també que molts jugadors han sotmès la seva continuïtat a la de Justo, però el vestidor viu una situació més complexa. Molts jugadors han estat temptejats per equips de la Lliga Nacional, que ofereixen contractes suculents que contrasten amb els sal·laris ajustadíssims que perceben a l'Andorra. A sobre des de l'abril no cobren i alguns d'ells cada dia que passa estan en una situació més preocupant. Aquest tema està provocant una diversificació de criteris al vestidor –que no conflictes–ja que hi ha qui està amb l'aigua fins el coll perquè no cobra a l'Andorra i maneguen ofertes d'equips grans de la Lliga Nacional que li ofereixen sous més alts i des de ja perquè al juliol hi ha competició europea.

D'aquí que el vestidor va donar un ultimàtum al president el passat 28 de maig, que consistia en que o es liquidava el deute de sous o a partir del 15 de juny escoltarien ofertes. Aquest dia era el divendres passat. La plantilla de futbol tenia programada una reunió a la nit, sabent que durant el dia Moliné s'havia de veure amb Govern i ja tindria una resposta. Les dues trobades, però, es van posposar fins el dilluns 17, és a dir, ahir. La reunió d'ahir entre Govern i el club continuarà demà però la del vestidor ja no es va posposar més.

NI FUTBOL SALA, NI BASE / Ara al vestidor es mouen dues opinions: alguns no volen esperar més i no seria estrany que avui mateix fitxessin per algun equip de la Lliga, i d'altres prefereixen arriscar i esperar, vist que Moliné garanteix donar continuïtat al projecte a Primera Catalana.

Segons ha pogut saber aquest rotatiu el pla de viabilitat que ha presentant l'Andorra a Govern exclou la parcel·la de futbol sala i també la seva base. Moliné, que no pot parlar de les reunions amb Govern, va assegurar ahir que dit equip de sala «no té pràcticament cap possibilitat» de jugar a Segona. Govern hauria de dir demà si accepta aquest pla de viabilitat i llavors definir quina seria la subvenció a partir de la pròxima campanya. El curs passat era d'uns 275.000 euros en el global i l'Andorra en destinava 75.000 per al futbol. Però aquesta xifra ha generat deute i a més els jugadors tenen sous baixíssims i estan farts d'escoltar: «Heu de fer un esforç» perquè alguns cobren 400 euros, que és una misèria. I això, volen que s'arregli.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT