PUBLICITAT

El descens, pendent del cabal

  • Sant Julià acull el cap de setmana la 2a prova de la Copa d'Espanya de la disciplina de velocitat en un tram de 250 metres H El riu ha d'estar en uns 50 metres cúbics i ahir era en 76
RAFA MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
El cabal del Valira, ahir al seu pas per Escaldes-Engordany Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana de Canoa-Caiac, juntament amb el club del Principat, ha treballat per poder rebre el pròxim cap de setmana la 2a prova de la Copa d'Espanya de descens, però ara mateix del que estan pendents és del cabal del riu Valira, que ahir tenia uns barems de 76 metres cúbics, quan per poder fer la competició «amb seguretat», segons va manifestar el vicepresident de la Federació, Josep Maria Blat, es necessitaria que estigués al voltant dels 50. «La tendència és a baixar», va assegurar ahir durant la presentació de la competició al Comú de Sant Julià de Lòria.

La prova és important per a la Federació perquè pot suposar un suport important de cara a millorar moltes coses del canoa-caiac al Principat. El més destacat seria aconseguir en un futur una instal·lació per acollir aquest esport, cosa per la qual es treballa amb converses amb el comú lauredià, però que també ha de passar pel Govern, que és qui mana del que ocorre al riu. El que vol la Federació és «tenir un equipament en un tros de riu amb zones de seguretat», segons Blat, que ho resumeix amb una petició clara: «Que la gent cregui en nosaltres». El guant en cap cas no el rebutja el Comú de Sant Julià, que ahir es posicionava amb les declaracions del conseller d'Esports, Oliver Alís: «Ens agradaria poder fer aquest ‘estadi' de pràctiques aquàtiques. Ja fa dies que hi treballem, ja era al programa electoral però ara mirarem totes les possibilitats». Així mateix, es vol «catalogar on és practicable i on no», segons Blat, «i també la seguretat i quines modalitats es podrien fer en cada zona».

L'entorn del canoa-caiac trau pit per convèncer del seu esforç. «El passat cap de setmana vam tenir 35 nens al Parc Central», va assegurar el director tècnic de la Federació, Francesc Sánchez. A més, la cita del pròxim diumenge (9.30 el descens sprint, 12.30 el de patrulles; dissabte seran els entrenaments lliures) permet donar un altre pas endavant perquè la competició és de prestigi al país veí, on el calendari nacional acull tres proves, i la catalana habitual la rebrà ara Andorra. Serà sota el pont de Fontaneda amb 250m de recorregut, amb uns 80 corredors, cap d'Andorra, i sempre amb el permís del cabal del riu Valira, que baixa amb força aquests dies pel desgel i a més, avui s'esperen pluges fortes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT