PUBLICITAT

La clínica Teknon prepara el seu desembarcament a Andorra

  • Un equip del centre mèdic i el clúster de Salut tancaran la cartera de serveis al setembre
  • Actualment es desconeix quina serà la ubicació del nou centre sanitari
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una doctora de la cínica Teknon de Barcelona fa un TAC a un pacient Foto: EL PERIÒDIC

fa gairebé un any el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va anunciar «el compromís seriós» de la clínica Teknon d'instal·lar-se Andorra. A data d'avui, ja no parlem de compromís sinó de realitat. Segons va informar el Secretari d'Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, Actua ha estat treballant el projecte «intensament» des de l'anunci «i ara el que estem ultimant és la cartera de serveis que prestarà Teknon, és a dir, quines activitats privades desenvoluparà aquí a Andorra, i va voler subratllar que «parlem d'un centre privat».

¿Quan serà tangible aquesta realitat? Doncs encara es desconeix. Missé va explicar que «no marquem calendaris perquè no només depèn de nosaltres, hi ha un equip de Teknon que hi està dedicat exclusivament», ara bé, sí va dir que «és d'interès de les dues parts que sigui el més aviat possible» i va afegir que «abans del setembre volem tenir definit l'abast del projecte i quines activitats 100% desenvoluparem». A partir d'aquí, s'iniciarà «la part més visible», és a dir , «la construcció, si s'ha de construir, o la ubicació allà on toqui». Primer, doncs, definir els serveis i després «començarem a buscar la resta d'elements del projecte. Vol dir buscar emplaçament i si hi ha la capacitat d'inversors privats, doncs que també hi siguin».

L'interès «de tothom» perquè la clínica estigui operativa «contra abans millor» es deu principalment a que aquesta ha de generar una «activitat estratègica i molts llocs de treball».

LA UBICACIÓ / Una de les confusions generades sobre aquesta projecte era la seva ubicació. El març de l'any passat es va fer públic el projecte per construir un nou parc sanitari i tecnològic, situat a la zona del Falgueró d'Escaldes, al costat de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Fonts relacionades amb aquest projecte van explicar que la idea o el concepte era «el de la clínica Teknon de Barcelona». Doncs bé, Missé va voler diferenciar el projectes: una cosa és el del Falgueró, «que és un projecte immobiliari privat», i l'altra és la clínica Teknon, «de la qual encara no podem saber la ubicació perquè no hem acabat de definir els serveis», i clar, «una cosa depèn de l'altra».

En aquest sentit el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica va explicar que «no és el mateix activitats que requereixin de quiròfan o no, ja que acabarà sent més gran o més petit», per tant, «en funció de l'activitat trobarem un emplaçament o un altre».

APOSTA PEL TURISME SANITARI / Teknon «té molt interès en realitzar una activitat privada en el centre destinada al turisme familiar, a aquella persona que ve per una estada de quatre o cinc dies i que realitza una estada amb la família al país i ho aprofita per fer-se algun tipus d'intervenció». Com a exemple, «i que no necessàriament seran aquestes», Missé va parlar de cirurgia, oftalmologia, temes d'estètica o odontologia.

De fet, el clúster de Salut ja va partir de la base que l'oferta concreta de Salut i Benestar havia de ser un complement del turisme, i havia detectat que l'odontologia i la cirurgia eren especialitats molt demanades entre els turistes de salut, i que, per tant, es podrien potenciar al país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT